Workshop 7 April 2024 van 11 tot 16 uur.


Hermetische Kabbalah  door Henry Kampherbeek

Kabbalah boeit me al vele jaren. Ik las er boeken over en ik kreeg er les in.
Ik las dat het belangrijk is hebreeuws te leren en goed thuis te zijn in de Talmud als je Kabbalah wilt studeren. Iemand zei eens tegen mij “De Kabbalah bestuderen zonder een diepe worteling in het jodendom is als het lopen van de marathon zonder benen”.
De man had misschien wel een beetje gelijk als het gaat over de Kabbalah zoals die in het jodendom beoefend wordt.

 

 

 

 

De levensboom

 

 

 

 

Maar dat is niet waar wij ons in de workshop mee bezig gaan houden.
Er zijn meerdere richtingen in de Kabbalah. Zo heb je naast de joodse Kabbalah ook de christelijke Kabbalah en de hermetische Kabbalah.
En het is de hermetische Kabbalah die het best aansluit bij de Tarot en waar ik mij ook altijd mee heb bezig gehouden.


In de Kabbalah speelt de levensboom een belangrijke rol. De levensboom bestaat uit 10 sephiroth en 22 paden die tussen die sephiroth lopen.
In die levensboom kun je eigenlijk alles uitbeelden: hoe onze realiteit in elkaar zit, de werking van een automotor, de bouw van een school, het menselijk lichaam en onze relaties met andere mensen.

Ik wil jullie graag laten zien hoe die levensboom in elkaar zit, hoe alles met elkaar verbonden is en hoe de Tarot daar in past, want iedere Tarotkaart heeft een plek op de levensboom en als je het voor je ziet is die kaart op die plek vaak heel sprekend.
Het gaat er niet om om alle paden en verbanden uit je hoofd te kennen, dat vergeet je toch vrij snel weer.
Het is vooral belangrijk om de basisprincipes te leren kennen en om in staat te zijn voor jezelf na te gaan hoe dingen zitten in de levensboom. En daarvoor is het voldoende als je het principe kent.

 

Ik wil jullie graag laten zien hoe die levensboom in elkaar zit, hoe alles met elkaar verbonden is en hoe de Tarot daar in past, want iedere Tarotkaart heeft een plek op de levensboom en als je het voor je ziet is die kaart op die plek vaak heel sprekend.
Het gaat er niet om om alle paden en verbanden uit je hoofd te kennen, dat vergeet je toch vrij snel weer.
Het is vooral belangrijk om de basisprincipes te leren kennen en om in staat te zijn voor jezelf na te gaan hoe dingen zitten in de levensboom. En daarvoor is het voldoende als je het principe kent.

 

Gelukkig is de levensboom een logisch geheel en begrijpen is daarbij belangrijker dan uit het hoofd leren. We zullen gezamenlijk kijken hoe we de dingen uit de levensboom herkennen in de wereld om ons heen en hoe de Tarot ons hierbij kan helpen.
Henry Kampherbeek.

 

Kosten: voor leden is deze workshop gratis, voor aspirant leden zijn de kosten € 20,00

Het is inmiddels al best een tijdje geleden vandaar dat ik hier nog even het aanmeld- en betalings systeem uitleg, om mee te kunnen doen  aan de workshop. Dit is helaas in het leven geroepen omdat er te vaak op het allerlaatste moment werd afgezegd of helemaal niets werd gemeld.
En wij wel op basis van het aantal aanmeldingen besluiten of de workshop wel of niet doorgaat.

Meld je aan via de mail info@tarotberoepsvereniging.nl

Voor deze workshop betaalt iedereen een statiegeld van € 35,=.
Te betalen op IBAN nr: NL71 INGB 0006 8097 91 
t.n.v. Tarot Beroepsvereniging Nederland te Hengelo.
Betaling moet voor  28 maart 2024  binnen zijn.
Dit moet je zelf in orde maken, u krijgt hier geen rekening voor toegestuurd.
Uw deelname is dan definitief er wordt na die datum (28-3-2024) geen restitutie gegeven bij het NIET deelnemen.

Bent u aanwezig op de workshop dan krijgt u in de week na de workshop geld terug gestort op uw rekening, leden ontvangen het volledige bedrag terug gestort, want voor hen is de workshop gratis.
Aspirant leden krijgen € 15,= terug gestort, omdat zij per workshop een bijdrage dienen te betalen van € 20,=.

Niet leden kunnen ook aan deze dag deelnemen dan zijn de kosten 55euro.

Deze dag is incl. koffie en thee wel zelf een lunch meenemen.
Het is een volle dag en we moeten dan ook echt om 11 uur starten dus zorg dat je op tijd bent. Het is niet prettig als er iedere keer nog iemand binnenloopt.

De locatie is, zoals bij iedereen inmiddels bekend,
Centrum Een en Al, Mozartlaan 25f, 1217CM Hilversum.
LET OP: op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het (navigatie) adres Catharina van Renneslaan 8-20  en dan het terrein over naar de voorkant ( Mozartlaan 25).

 


 

 

 

 Routebeschrijving  Centrum Een & Al, Mozartlaan 25f, 1217 CM Hilversum.
LET OP
 op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het adres Catharina van Renneslaan 8-20

Openbaar Vervoer.

Brainlux is eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer. Vanaf station Hilversum ( uitgang centrum, links staan de bussen)  neemt u de bus 105 van Connexxion. U stapt uit bij de halte Wisseloordlaan. U gaat de Wisseloordlaan in. Loop rechtdoor op de Wisseloordlaan en ga bij de T-splitsing linksaf (Mozartlaan).
De ingang is na 100 meter aan uw linkerzijde. Deze wandeling duurt ongeveer 6 minuten.
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden gaat u links de gang in.
Lijn 105
Heen: vertrekt o.a. om 10.21 uur ( zondag morgen EEN keer per uur!!!)
vanaf station Hilversum en komt om 10.26 aan op de halte Wisseloordlaan. Hierna 6 min lopen.
Terug : vertrek o.a. om 16.25 uur aankomst Station 16.35 uur ( Zondag middag elk half uur)

Eigen vervoer.


Vanuit de richting Utrecht Route via A  27:
Neem de afrit Hilversum (afslag 33). Bij de eerste stoplichten gaat u linksaf
(Ring Zuid, Diependaalselaan). Volg de bordjes 'Ring
' over bijna 4 kilometer. Volg de borden Ring West richting Bussum.
Blijf de Ring volgen. Bij de derde stoplichten gaat u linksaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste weg
rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.


of:
Route via A 2:
Neem de afslag Hilversum/Vinkeveen (N201). Aan het einde van de afslag gaat u bij het verkeerslicht linksaf  richting Hilversum (N201). Deze weg rijdt u steeds rechtdoor tot u aan uw rechterhand een vestiging (na ± 15 km) van Intratuin ziet. Ga hierna linksaf (richting 's Graveland). Volg deze weg (Zuidereinde) tot de stoplichten. Ga rechtsaf richting Hilversum (Leeuwenlaan, deze gaat na de bocht over in de 's Gravelandseweg). Neem de 5e straat links (Wisseloordlaan).
Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de Tsplitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.

Vanuit de richting Amersfoort
Route via A 1:  Neem de afrit Laren/Hilversum
Noord/Media Park (Afslag 9). Aan het einde van de afslag gaat u bij de
stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten.
Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die u links van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100
meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.

Vanuit de richting Amsterdam
Route via A 1:
Neem de afrit Hilversum Noord / Laren (Afslag 9). ). Aan het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten. Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die ulinks van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan).
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.

Parkeergelegenheid
Uw auto kunt u parkeren op verschillende plekken op het terrein.
Wanneer u het terrein oprijdt worden er op de borden parkeergelegenheden aangegeven.