Nieuwsbrief  2e kwartaal  2019.

We hebben net goed en wel de Algemene leden vergadering, met de aansluitende leuke en leerzame workshop Creatief schrijven van Miranda Molenaar achter de rug, of de volgende workshop komt er al weer aan.


Maar eerst wil ik nogmaals het principe van het statiegeld voor de workshop uitleggen, want het is helaas nog niet voor iedereen duidelijk.

Wil je mee doen aan een workshop dan meld je je aan via de email. Daar krijg je een bevestiging van. In de aankondiging voor de workshop staat dat je 35 euro moet betalen voor een bepaalde datum, iedereen die lid of aspirant lid is betaalt dit. Op het moment dat je betaald hebt is jouw aanmelding definitief. Betaal je niet op tijd dan kan je niet deelnemen. Heb je al betaald en meld je je af voor de betaaldatum dan krijg je het hele bedrag terug gestort.
Heb je betaald en kan je niet dan ben je de 35 euro kwijt, dit gaat naar de verenigingskas,  tenzij je dit voor de genoemde betaaldata hebt doorgegeven.

Voor leden zijn de workshops altijd gratis, zij krijgen dan ook na de deelname de volledige 35 euro teruggestort.
Aspirant leden betalen 20 euro per workshop, zij krijgen 15 euro terug gestort. ( 35 euro die betaald is minus de 20 euro die zij moeten bijdrage voor de workshop)
Niet leden kunnen indien er plaats is deelnemen aan de workshop voor een bedrag van 55 euro.

Dit statiegeld gedoe hebben wij in het leven geroepen omdat er keer op keer mensen zich aanmelden en dan niet op komen dagen of op de dag zelf of kort ervoor zich afmelden. Het kan dan zijn dat de groep zo klein wordt dat als wij dit geweten hadden de workshop niet door hadden laten gaan, en dus geen kosten voor de vereniging hadden gemaakt.
Ik hoop de dit het een en ander verduidelijkt.

De eerst volgende workshop is
Zondag 14 april 2019, 10.30 uur tot 16 uur
Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen!!

Thema : De kracht van het beeld  door Annick van Damme

1. De energie van tarotbeelden

De manier waarom je tarotbeelden interpreteert en de symbolen met elkaar combineert wordt deels bepaald door jouw visie op structuur in de tarot.  De tarotkaarten verbinden met de structuur van de kabbalistische levensboom is een uitstekend hulpmiddel om het energetisch potentieel van de tarotkaarten aan te voelen.

2. Kijken naar tarotbeelden

Aan de hand van gerichte vragen gaan we enkele kaarten uit de tarot van Waite beschrijven.
Deze oefening is zeer geschikt om te leren kijken naar tarotbeelden. Zowel ervaren als beginnende tarotisten bekijken de tarotkaart na de oefening met andere ogen. Speciale aandacht voor de hofkaarten, want ik hoor vaak dat deze kaarten het moeilijkst zijn om te duiden.

3. Magische kaartleggingen

De tarot spreekt in beelden. Het zijn sterke concepten die het (onbewuste) denken diep beïnvloeden.
Beelden onthoud je langer dan woorden, daarom is het belangrijk bij het raadplegen van tarotkaarten aandacht te hebben voor het effect van het tarotbeeld op het denken. Na een raadpleging draag je die beelden mee en ze gaan soms een eigen leven leiden.
We bespreken enkele eenvoudige kaartleggingen die ideale afsluiters zijn voor een diepgaand consult. Ze brengen rust in het denken en voelen. Het energetisch effect ervan blijft lang bij de persoon en heeft een helend vermogen.

Ieder deelnemer krijgt een syllabus hier zitten ook enkele legpatronen in. Wie wil kan ook een extra bundel met legpatronen kopen (voor kostprijs), 1 euro voor drie pagina’s en 3 euro voor tien pagina’s.
Ook brengt Annick enkele boeken van Tarot voor iedereen mee.
Voor deze workshop kan je je aanmelden op info@tarotberoepsvereniging.nl 
wacht niet te lang met opgeven want de ruimte is niet zo vreselijk groot en VOL = VOL.

Ben je van plan een extra bundel legpatronen of het boek Tarot voor iedereen te kopen geef dat dan ook gelijk door, zodat ik Annick kan laten weten hoeveel ze ongeveer mee moet nemen.
En neem natuurlijk het Rider Waite deck mee.

Voor deze workshop betaalt u een statiegeld van € 35,=.
Te betalen op IBAN nr: NL71 INGB 0006 8097 91 
t.n.v. Tarot Beroepsvereniging Nederland te Hengelo.
Betaling moet voor 31 maart 2019 binnen zijn.
Uw deelname is dan definitief er wordt na die datum (31-3-2019) geen restitutie gegeven bij het NIET deelnemen.

Bent u aanwezig op de workshop dan krijgt u in de week na de workshop het geld terug gestort op uw rekening, aspirant leden krijgen € 15,= terug gestort, omdat zij per workshop een bijdrage dienen te betalen van € 20,=.
Niet leden kunnen ook aan deze dag deelnemen dan zijn de kosten 55 euro.
Deze dag is incl koffie en thee wel zelf een lunch meenemen.
Het is een volle dag en we moeten dan ook echt om 10.30 uur starten dus zorg dat je op tijd bent. Het is niet prettig als er iedere keer iemand binnenloopt.

De locatie is, zoals inmiddels bekend,
Centrum Een en Al, Mozartlaan 25, 1217CM Hilversum.
LET OP op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het adres Catharina van Renneslaan 8-20  en dan het terrein over naar de voorkant ( Mozartlaan 25).

Dan de najaars workshop ook die is al bekend.
Op 6 oktober van 10.30 – 16 uur wordt door Eric van der Wal de
WORKSHOP TAROT LABYRINT gegeven

Biografisch werken met de Grote Arcana
In de laatste decennia waarin het belang en de invloed van de christelijke religie beduidend is afgenomen, neemt de behoefte bij het individu toe om zijn zingeving binnen andere kaders te plaatsen. Biografisch werk, in diverse vormen, vervult hierin een rol. In biografische werken staat het meeste eigene van de mens centraal; zijn eigen levensverhaal.

Naast het eigen levensverhaal heeft het individu behoefte om zichzelf te kunnen plaatsen in een groter geheel. Mythen en sprookjes kunnen hierbij als referentiekader dienen.
De Grote Arcana binnen de tarot kan gezien worden als een picturale verbeelding van de universele levensweg van de mens.
Kortom; mythen en sprookjes vertellen op hun manier, soms gedeeltes, van het grote levensavontuur. Via de kaarten van de Grote Arcana kan een levensfase beschreven worden. Ter illustratie kunnen mythen en sprookjes ingevlochten worden, waardoor het verband tussen het eigen leven en dat van de grote verhalen toeneemt.

Labyrinten
Het labyrint kan gezien worden als een mandala voor de levensweg van de mens.
Door de kaarten van de Grote Arcana een plek te geven in het labyrint wordt het effect van het bewandelen van je levensweg versterkt.

Tarotlabyrint
In de uitgewerkte vorm is het labyrint ( zie afbeelding) een poster van 1 x 1 meter, waarop de kaarten van de Grote Arcana in de vorm van kleine etiketten geplakt worden. Zo ontstaat een structuur die je als een mega-legging kunt gebruiken. De kaarten die tijdens het werken met de cliënt getrokken worden, kunnen vervolgens ook in de vorm van etiketten  ‘ingeplakt’ worden. Zo ontstaat al werkende een zeer persoonlijke en kleurrijke mandala van je eigen levensweg, verbeeld in tarotkaarten.
In de workshop gaan we samen delen van de levensweg bewandelen aan de hand van kaarten uit de Grote Arcana.
Eric van der Wal heeft zijn opleidingen tot tarotist en labyrintwerker doorlopen bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Hij is levensloop- loopbaanadviseur en studeert religiewetenschappen in Nijmegen aan de Radboud universiteit.
Ook hier geldt natuurlijk kom op tijd, zodat we niet gestoord worden tijdens de workshop.

Voor deze workshop betaalt u een statiegeld van € 35,=.
Te betalen op IBAN nr: NL71 INGB 0006 8097 91 
t.n.v. Tarot Beroepsvereniging Nederland te Hengelo.
Betaling moet voor 22 september 2019 binnen zijn.
Uw deelname is dan definitief er wordt na die datum (22-9-2019) geen restitutie gegeven bij het NIET deelnemen.

Bent u aanwezig op de workshop dan krijgt u in de week na de workshop het geld terug gestort op uw rekening, aspirant leden krijgen € 15,= terug gestort, omdat zij per workshop een bijdrage dienen te betalen van € 20,=.
Niet leden kunnen ook aan deze dag deelnemen dan zijn de kosten 55euro.

Deze dag is incl koffie en thee wel zelf een lunch meenemen.
Het is een volle dag en we moeten dan ook echt om 10.30 uur starten dus zorg dat je op tijd bent. Het is niet prettig als er iedere keer iemand binnenloopt.

aanmelden via info@tarotberoepsvereniging.nl 

De locatie is, zoals inmiddels bekend,
Centrum Een en Al, Mozartlaan 25, 1217CM Hilversum.
LET OP op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het adres Catharina van Renneslaan 8-20  en dan het terrein over naar de voorkant ( Mozartlaan 25).

Deskundigenlijst en ledenlijst, hier is ook nogal eens verwarring over. De ledenlijst hier staan in principe al onze leden op tenzij u aangeven hebt dat u niet vermeld wilt worden. Ook kan je bijv aangeven dat je telefoonnumer niet vermeld mag  worden of je adres etc. Deze wordt rond half januari aan iedereen verzonden en is dan weer up to date.

De deskundigenlijst deze staat op internet hier staan alleen leden op vermeld ( dus geen aspirantleden). Je komt hier  op te staan als je dit zelf aan mij doorgeeft met de gegevens die je er op wilt hebben staan. Dus niet denken van o maar dat weet je toch wel, in het verleden is het gebeurt dat er dan toch een ander telefoonnummer of email adres bij moest staan en dat zijn dingen die ik echt niet kan weten.
 
Helaas is er, ondanks eerdere toezegging, geen bijdrage geleverd voor de nieuwsbrief.
Maak je iets leuks mee in je praktijk of op de beurs, wil je iets vertellen over een deck of een kaart uitdiepen, of wil je iets anders met ons delen stuur het dan even naar mij op zodat het gedeeld kan worden met al onze leden.

 

Hier nog iets leuks als je met de vakantie naar Italië  gaat.
Een tarot beelden tuin van Nikki de Saint Phalle
Gerelateerde afbeelding
IL GIARDINO DEI TAROCHI
Di Nikki de Saint Phalle
Località Garavicchio
Capalbio (Grossetto) ( 40 km. boven Rome)
Tel 0039 (0)564 895122
Fax 0039 (0)564 895700

Openingstijden 1 april tot 15 oktober.
14.30 tot 19.30 uur. Van november tot maart geopend van 08.00 tot 16.00 uur Behalve op zaterdag en zondag en op feestdagen en de periode 22 december tot 7 januari.


Entree prijzen
Volwassenen € 12,00
Kinderen 7 tot en met 16 jaar € 7,=
Studenten € 7,=
65 plus € 7,=
Gehandicapten gratis
Kinderen tot 7 jaar gratis
Korting op vertoon van indentiteitsbewijs.
Voor groepen vanaf 25 personen is toegang mogelijk voor een gereduceerde prijs van € 7,=. Dit moet minstens 10 dagen van te voren worden gereserveerd per email tarotg@tin.it of per fax 0564/895700.


In de maanden januari, februari, maart, november en december is het park op de eerste zaterdag van de maan van 9 tot 13 uur geopend, is dit een feestdag dan is het park de volgende zaterdag geopend. Dit is naar wens van Nikki de Saint Phalle de stichter van dit park. De entree is dan gratis.
website: http://www.nikidesaintphalle.com
e mail tarotg@tin.it


Kunstenares NIKI de SAINT PHALLE

Niki de Saint Phalle is geboren in 1930 in Neuilly-sur-Seine (Frankrijk) en overleden op 23 mei 2002
Maar Catherine Marie-Agnes Fal de Saint Phalle (zoals zij voluit heet) groeide op in New York .
Dankzij haar Frans-Amerikaanse afkomst leert Niki verschillende levenswijze kennen.
Zij begon haar carière als model voor glossy tijdschriften Vogue, Elle en Life
Ook maakte zij schilderijen in verschillende technieken.
Bekendheid als kunstenares kreeg zij pas begin jaren zestig toen zij, na haar scheiding, haar zogenaamde schiet-schilderijen maakte.
Met een pistool, een geweer of zelfs een kanon schoot zij heel agressief verf op het doek.
Haar grote doorbraak kwam in 1966 toen (zij voor het Moderna Museet in Stockholm) haar eerst HON maakte, een reusachtige vrijgevochte vrouw die op haar rug ligt .
Door de zwangerschap van haar vriendin Clarice Rivers geïnspireerd maakt zij haar eerste archetypische vrouwen figuur.
Kolossale vrouwen figuren met ronde vormen de zgn Nanas, in september 1965 zijn deze figuren voor het eerst te zien in Galerie Lolas in Parijs.
In 1974 wanneer zij herstellende is van een longziekte in Zwitserland vertelt zij aan een vriendin dat het haar droom is om een tuin met grote skulpturen te maken waarin zij haar interpretatie van de Tarot weergeeft.
Hierop bieden twee broers van deze vriendin n.l. Carlo en Nicola Caracciolo haar een stuk grond aan in Toscane.
De volgende twintig jaar houdt ze zich bezig het realiseren hiervan.
In de periode 1978 /1979 wordt daadwerkelijk begonnen met het ontginnen van het stuk grond waar de Tarot tuin moet komen.
Niki ontwerpt de eerste figuren voor de tuin.
1980/1981 als eerste wordt als zinnebeeld van vrouwelijke creativiteit en kracht de Keizerin gerealiseerd.
De volgende 10 jaar verblijft Niki grotendeels op de bouwplaats, waar vele vrienden en helpers haar bijstaan.
1984/1987 het grootste gedeelte van het jaar brengt zij door in haar "tuin" Maar tussendoor heeft zij in verschillende delen van de wereld tentoonstellingen.
In Juli 1996 wordt de Tarot tuin voor het eerst voor het publiek geopend.

De kunstenares wilde dat haar tuin zoals een geïsoleerd eiland, een beschut gebied blijft. De muren zullen de beide werkelijkheden van de binnen en de buitenwereld tegen elkaar beschermen, de bezoeker zijn alledaagse beslommeringen aan het begin, als aan een poort van een heiligdom achter zich laten.
De kunstenares heeft zeer bewust geen route uitgezet. Hierbij kan de esoterische gedachte van de individuele levens- en scheidings weg een rol gespeeld hebben. Zoals we in het werkelijke leven voor verschillende mogelijkheden kiezen en daarmee ons lot vastleggen.
Zo zullen we ook in de tarottuin zelfstandig kunnen kiezen. Iedereen schudt de kaarten van zijn leven zelf.
In Niki Saint Phalles tuin is de weg het doel we kunnen het lezen zoals een boek.
Het geheel is geplaatst in de natuur zoals het op deze plaats al eeuwen groeit.
Alle materialen muranoglas, keramische tegels, zilverspiegels zijn allemaal hand gemaakt en passend voor hun speciale vorm.
Een waar kaleidoscoop uit glinsterend glas, keramiek en spiegelfragmenten is het resultaat (buitenkant van het kasteel)
Je voelt je als Alice in wonderland bij het bezoeken van de Giardino dei Tarocchi
In Garavicchio.

Van de tarotbeelden is een deck uitgegeven, alleen grote arcana, zowel het deck als een bezoek aan de tarot tuin is zeer aan te raden.  Ik zou zo weer gaan.

Met vriendelijke groet,
Carla Jadôt

 

 


Nieuwsbrief  1e kwartaal  2019.

Algemene leden vergadering.


Zoals elk jaar hebben we ook dit keer weer een algemene leden vergadering in februari. Dit keer wordt hij gehouden op zondag 17 februari om 11 uur , we hopen natuurlijk op een grote opkomst, wilt u zich wel even opgeven als u komt (info@tarotberoepsvereniging.nl  ) deze wordt gehouden bij Centrum Een en Al, Mozartlaan 25, 1217CM Hilversum.
LET OP op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het adres Catharina van Renneslaan 8-20  en dan het terrein over naar de voorkant ( Mozartlaan 25).


De agenda en de balans van 2018 wordt in januari per mail naar u verstuurd.


Aansluitend aan deze vergadering, tot 16 uur, wordt er door ons lid Miranda Molenaar een workshop gegeven over creatief schrijven met tarotkaarten.
Hier wat meer info over Miranda.

WORKSHOP  17 FEBRUARI 2019 12.30 -16 uur
Creatief schrijven met tarot kaarten door Miranda Molenaar.


 

Hallo allemaal, ik ben Miranda Molenaar en heb een praktijk waarin ik mensen begeleid om inzicht te krijgen in belemmerende patronen.  Eén van de manieren waarop ik dat doe is d.m.v. de symboliek van de tarotkaarten. Ik liep als kind van 10 al met de kaarten van Mme Lenormand op zak. Prachtig vond ik het. Met een kaart iets kunnen zeggen over wat er ging gebeuren. Toen kon ik natuurlijk nog niet weten wat er allemaal op mijn pad zou komen, maar de kaarten zijn altijd bij me gebleven.


Na de geboorte van onze dochter gebeurde er van alles met me waar ik geen raad mee wist en ik kwam op het spoor van de psychologische astrologie. Het laatste jaar van die opleiding ging over het zelf beleven van de thema`s van de planeten. En bij elk thema trokken we aan het eind van de dag een kaart uit de Grote Arcana. Ik wist toen nog helemaal niks van de tarot en de betekenissen, dus ik ging er open in. En wat heb ik daar veel van geleerd! De bedoeling was namelijk dat je de kaart uitprintte in A4-formaat en dan thuis bewerkte naar eigen gevoel en inzicht. Prachtig om te zien hoe iedereen dat op haar eigen manier deed. Het heeft me laten ervaren hoe de symboliek kan helpen problemen te helen.


Door deze ervaringen werd ik steeds nieuwsgieriger en deed ook de opleiding symbolische psychologie waarbij het verdiepingsjaar ‘De symboliek van de Tarot’ hoorde.  Wat heb ik in dat jaar veel geleerd over het duiden van de kaarten! Maar mijn nieuwsgierigheid was nog lang niet bevredigd, want ik wist ook Jan Ton te vinden. Bij hem leerde ik dat de symbolen op de kaart ‘toegangspoorten’ waren. Als het gesprek met de ander op gang was, kon de kaart eigenlijk aan de kant en had de kaart zijn werk gedaan. Bij Jan leerde ik juist intuïtief werken met de kaarten en er iets mee te dóen. Oefeningen met schrijven en oefeningen met het lichaam. Ik vond het allemaal geweldig!

En sinds mijn ontdekking van het creatief schrijven begin vorig jaar (en alles wat je daarmee kunt), voel ik dat het ‘rond’ is. Alles wat ik nodig heb, heb ik nu in mijn rugzak zitten en ik mag ermee gaan spelen. Want oh wat doe ik dat graag. En dan tijdens dat spelen van alles ontdekken. Wat ik dan ook weer graag doorgeef aan anderen. Want als je gevraagd wordt of je tarot les geeft, zeg je geen nee toch? Dit jaar heb ik dus voor het eerst een jaarcursus gegeven en wat was dat leuk! Elke maand een avond de diepte in (want daar hou ik wel erg van) waarna ze zelf thuis aan de slag gingen met het huiswerk. En als compliment willen de cursisten nu, aan het einde van het cursusjaar, allemaal nog een jaar verder. Wat fijn! Want ik vind het elke keer weer een feestje :-)

Tijdens het les geven en het doorgeven van mijn kennis leer ik namelijk ook weer van de cursisten. Iedereen bekijkt de kaarten door zijn of haar bril en de manier waarop mijn cursisten kijken zet mij ook weer aan het denken. Maar met de Tarot blijf je denk ik altijd een leerling. Ik wel tenminste, dan kan ik open blijven kijken naar alles wat er op mijn pad komt.

"Creatief schrijven is schrijven zonder eerst na te denken over wat je neer gaat zetten. Je zet je pen op het papier en schrijft op wat er op dat moment in je opkomt. Liefst iets sneller dan normaal zodat je de innerlijke criticus voor blijft. 

Door schrijfoefeningen met tarot kaarten te doen kom je uit je hoofd en kom je op een diepere laag van het onbewuste. Daar waar alle kennis over de kaarten en jouw eigen wijsheid aanwezig is."
Wil je ervaren wat creatief schrijven is en wat het in combinatie met de tarotkaarten voor jou kan betekenen? Kom dan naar de workshop die ik op 17 februari geef. Ik heb al een paar leuke ideeën en ik hoop je daar te zien.
Miranda Molenaar
www.mirandamolenaar.nl
info@mirandamolenaar.nl

Deze workshop is alleen voor leden en aspirantleden en is voor iedereen gratis.

 

WORKSHOP  14 april 2019, 10.30 uur tot 16 uur


Voor deze dag heb ik Annick van Damme bereid gevonden om een workshop voor de vereniging te verzorgen.
Het is een volle dag en we moeten dan ook echt om 10.30 uur starten dus zorg dat je op tijd bent.
Het is niet prettig als er iedere keer iemand binnenloopt.


De locatie is, zoals inmiddels bekend,
Centrum Een en Al, Mozartlaan 25, 1217CM Hilversum.
LET OP op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het adres Catharina van Renneslaan 8-20  en dan het terrein over naar de voorkant ( Mozartlaan 25).

Thema : De kracht van het beeld

1. De energie van tarotbeelden

De manier waarom je tarotbeelden interpreteert en de symbolen met elkaar combineert wordt deels bepaald door jouw visie op structuur in de tarot.
De tarotkaarten verbinden met de structuur van de kabbalistische levensboom is een uitstekend hulpmiddel om het energetisch potentieel van de tarotkaarten aan te voelen.

2. Kijken naar tarotbeelden

Aan de hand van gerichte vragen gaan we enkele kaarten uit de tarot van Waite beschrijven.
Deze oefening is zeer geschikt om te leren kijken naar tarotbeelden. Zowel ervaren als beginnende tarotisten bekijken de tarotkaart na de oefening met andere ogen.
Speciale aandacht voor de hofkaarten, want ik hoor vaak dat deze kaarten het moeilijkst zijn om te duiden.

3. Magische kaartleggingen

De tarot spreekt in beelden. Het zijn sterke concepten die het (onbewuste) denken diep beïnvloeden.
Beelden onthoud je langer dan woorden, daarom is het belangrijk bij het raadplegen van tarotkaarten aandacht te hebben voor het effect van het tarotbeeld op het denken.
Na een raadpleging draag je die beelden mee en ze gaan soms een eigen leven leiden.
We bespreken enkele eenvoudige kaartleggingen die ideale afsluiters zijn voor een diepgaand consult. Ze brengen rust in het denken en voelen.
Het energetisch effect ervan blijft lang bij de persoon en heeft een helend vermogen.

Ieder deelnemer krijgt een syllabus hier zitten ook enkele legpatronen in. Wie wil kan ook een extra bundel met legpatronen kopen (aan kostprijs), 1 euro voor drie pagina’s en 3 euro voor tien pagina’s.
Ook brengt Annick enkele boeken van Tarot voor iedereen mee.

Voor deze workshop kan je je aanmelden op info@tarotberoepsvereniging.nl 
wacht niet te lang met opgeven want de ruimte is niet zo vreselijk groot en VOL = VOL.

Ben je van plan een extra bundel legpatronen of het boek Tarot voor iedereen te kopen geef dat dan ook gelijk door, zodat ik Annick kan laten weten hoeveel ze ongeveer mee moet nemen.
En neem natuurlijk het Rider Waite deck mee.

Ook nu geldt weer dat aan de deelnemers een statiegeld wordt gevraagd voor deelname, het komt n.l. heel vaak voor dat mensen op het allerlaatste moment afzeggen of helemaal niet komen,
terwijl er door de vereniging wel kosten worden gemaakt.
En ingeval van onvoldoende deelname aan een workshop kan deze nog tijdig worden afgezegd en de vereniging kan op die manier de kosten beperken.

Voor deze workshop  betaalt u een statiegeld van € 35,=.
Te betalen op IBAN nr:  NL71 INGB 0006 8097 91 
t.n.v. Tarot Beroepsvereniging Nederland te Hengelo.
Betaling moet voor 31 maart 2019 binnen zijn.
Uw deelname is dan definitief er wordt na die datum (31-3-2019) geen restitutie gegeven bij het NIET deelnemen.

Bent u aanwezig op de workshop dan krijgt u in de week na de workshop het geld terug gestort op uw rekening, aspirant leden krijgen € 15,= terug gestort, omdat zij per workshop een bijdrage dienen te betalen van   € 20,=.
Niet leden kunnen ook aan deze dag deelnemen dan zijn de kosten 55euro.
Deze dag is incl koffie en thee wel zelf een lunch meenemen.

Contributie 2019.
In januari ontvangt u de rekening voor uw lidmaatschap over 2019, vermeld bij de betaling wel het factuurnummer, daar er verschillende leden onder een andere naam betalen
en dit voor mij dan weer een zoekplaatje wordt. Wat ik u ook wil vragen betaal op tijd ( binnen 30 dagen) u weet nu al dat de rekening er aan komt,
dit bespaart een heleboel extra werk en kosten voor de vereniging.


Zoals elk jaar zullen er ook nu mensen zijn die, op het moment dat ze de rekening ontvangen,  zich ineens bedenken dat ze hun lidmaatschap willen beëindigen.
Daarom even de regels omtrent het lidmaatschap:

Verlenging en beëindiging.
Het lidmaatschap van de vereniging wordt aangegaan voor de duur van één (1) kalenderjaar en wordt zonder kennisgeving door het bestuur verlengd.
Opzegging dient schriftelijk/ per mail  te geschieden en uiterlijk drie (3) december bij de vereniging aanwezig te zijn.   

Ledenlijst.
Binnenkort ontvangt u de ledenlijst zodat u de mogelijkheid heeft om contact te leggen met mensen in uw omgeving. Mocht u niet op deze lijst vermeldt willen worden, of bijv. het telefoonnummer niet geef het dan vóór 15 januari 2019 door.
Ook andere veranderingen of aanvullingen graag vóór 15 januari doorgeven.

Bewijs van inschrijving.

Voor leden bestaat de mogelijkheid om een bewijs van inschrijving aan te vragen. Deze kan bijv. opgehangen worden, zodat cliënten kunnen zien dat men lid is van de Tarot Beroepsvereniging Nederland. Deze dient elk jaar opnieuw aangevraagd te worden. Indien u deze wenst te ontvangen graag even een mail (info@tarotberoepsvereniging.nl)  en na ontvangst van de betaling van de jaarlijkse contributie wordt hij u toegestuurd.


Met warme groet
Carla Jadôt

 
 


Nieuwsbrief  4e kwartaal  2018.

Wat een mooie zomer hebben we gehad en volgens de weersdeskundigen krijgen we in oktober ook nog wat mooie dagen, maar gelukkig niet zo warm meer als deze zomer.  Ik hoop dan ook dat u helemaal bent bij gekomen van alle beslommeringen van het afgelopen jaar en nu vol enthousiasme in de start blokken staat om je ook weer bezig te houden met de tarot.

Deze nieuwsbrief is een beetje aan de vroege kant, want ik wil toch nog even de workshop van 7 oktober onder de aandacht brengen. Voordat u op deze dag al afspraken gemaakt hebt.
Deze dag ga ik het  ’s morgens  hebben over het ontstaan van de tarot en de ontwikkeling door de eeuwen heen. Want waar komen die verhalen vandaan dat de tarot van de zigeuners komen of uit Egypte of Atlantis, hier krijgen we meer duidelijkheid over.
’s Middags gaan we met elkaar aan het werk door samen te gaan leggen. Hier komen verschillende ( al naar gelang de tijd) legpatronen aan bod. O.a. de Golden dawn legging. Als er een patroon is waar je graag meer van wil weten of die je wilt delen met de aanwezigen geef het dan even door.
Om deze dag mee te doen is het nodig om je aan te melden info@tarotberoepsvereniging.nl  en dat je vóór 30 september het statiegeld van  € 35,=.


Te betalen op IBAN nr:  NL71 INGB 0006 8097 91 
t.n.v. Tarot Beroepsvereniging Nederland te Hengelo.
Voor niet leden is het bedrag om deel te nemen  € 55,=.


Betaling moet voor 30 september 2018 binnen zijn.

Uw deelname is dan definitief er wordt na die datum (30/9) geen restitutie gegeven bij het niet deelnemen.

Bent u aanwezig op de workshop dan krijgt u in de week na de workshop het geld terug gestort op uw rekening, aspirant leden krijgen € 15,= terug gestort, omdat zij per workshop een bijdrage dienen te betalen van   € 20,=
Heb je je wel aangemeld maar niet betaald, dan kan je je de rit naar Hilversum  besparen, want dan wordt er niet op je gerekend en is er helaas geen plaats voor je.


We zijn tot dit besluit op de ALV van februari j.l. gekomen omdat er te vaak mensen zich wel hadden aangemeld en dan niet kwamen opdagen terwijl wij wel kosten als vereniging hiervoor maken.


Dus  zondag 7 oktober van 11 tot 16 uur
Centrum Een & Al, Mozartlaan 25, 1217 CM Hilversum.
LET OP
 op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het adres Catharina van Renneslaan 8-20

 

Voor de ALV van 17 februari 2019 ben ik inmiddels met iemand bezig om de workshop voor ’s middags in te vullen, maar dit staat nog op losse schroeven en kan ik er op dit moment ook nog niets verder over zeggen.
Maar vind je het leuk om een keer een middag of hele dag te verzorgen laat dan a.u.b. iets van je horen.
Ook voor mijn oproep om iets in de nieuwsbrief te schrijven wordt niet erg gereageerd, denk niet van dit kan ik niet, iedereen kan dit het gaat er niet om dat het een literair stuk is. Maar vertel eens hoe je tot de tarot gekomen bent, of iets wat je mee gemaakt bij een legging etc.


Gelukkig hebben we dit keer van Sonja Backus een leuk stukje mogen ontvangen voor deze nieuwsbrief


Hoe ik tot de tarot ben gekomen
Vanuit mijn jeugd werden er van thuis uit al spirituele avonden georganiseerd door mijn ouders.
Het spirituele is mij dus al vroeg bekend. Omdat ik het erg interessant vind ga ik met mijn ouders ook workshops en cursussen volgen. Waaronder een cursus tarot in 2000 met mijn vader in Boxmeer. Een tijdje na deze cursus kreeg ik een gezin en mijn interesses kwamen op een lager pitje te staan. Kortom weinig tijd met twee kleine kinderen en het opstarten van een eigen zaak, maar wel altijd de intentie als ik meer tijd krijg ga ik hiermee verder.
Mijn vader Jan Backus ging wel ermee verder, hij ging de opleiding Tarot Mediator volgen bij buro voor tarot bij Agnes en Jurre, hij werd voorzitter van de Tarot Beroepsvereniging  Nederland, opende zijn eigen Tarotburo Aquila Blanca, hij startte een tarotcafé, gaf tarotwandelingen, cursussen en consulten.
 
Echter heeft hij hier niet verder mee kunnen gaan…
Op 19 Oktober 2012 is hij plotseling gestorven.
Ik had toen meteen een gevoel dat het heel jammer zou zijn als alles van de Tarot verloren zou gaan, dat wilde ik niet en toen was de tijd rijp om verder te gaan met de tarot.
Ik ben naar de Lotusbeurs geweest om kennis te maken met Agnes en Jurre van buro voor tarot en besloot het serieus aan te gaan pakken om in Breda de beroepsopleiding Tarot mediator te gaan volgen om daarna met het Tarotburo Aquila Blanca verder te gaan.
Na deze 2 intensieve leerzame studiejaren heb ik de opleiding met goed gevolg afgesloten. In juni 2015 is het Tarotburo Aquila Blanca heropend om tarotconsulten te kunnen geven, na vele aanvragen ben ik ook cursussen gaan geven en een tijdje later workshops. Het meeste leer je door te doen en door samen te sparren. Tevens vind ik het erg leuk om met gelijkgestemden over de tarot/spiritualiteit te praten. Over de tarot hoef ik jullie als mede tarotisten niets meer uit te leggen.
De tarot blijft leerzaam en ik ben nog lang niet op het niveau van mijn vader, maar wat blijft het leuk om met de tarot bezig te zijn! Daarbij komen ook steeds meer zijwegen erbij zoals de numerologie. Je bent nooit uitgeleerd en iedere ontwikkeling brengt je verder.
Het is voor mij nog steeds druk met een eigen zaak, het tarotburo, twee kinderen die ik alleen mag opvoeden en de huis tuin en keukenklussen maar de tarot brengt mij op een heel mooi ander pad waar ik erg blij mee ben.
Hoe het verder gaat zal de toekomst uitwijzen…
Mocht je nog meer informatie willen nalezen van Tarotburo Aquila Blanca dan kan dat op de website : www.tarotvenlo.nl en/of op de facebook pagina  https://www.facebook.com/TarotVenlo/.

Ga eens op een ontdekkingsreis naar het binnenste van jezelf 
                                         Jan Backus
Wie weet tot ziens een keer in Venlo of bij TBN.
Sonja Backus
Tarot Mediator
Tarotburo Aquila Blanca Venlo.

 
 Routebeschrijving  Centrum Een & Al, Mozartlaan 25, 1217 CM Hilversum.
LET OP
op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het adres Catharina van Renneslaan 8-20
Openbaar Vervoer.

Brainlux is eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer. Vanaf station Hilversum ( uitgang centrum, links staan de bussen)  neemt u de bus 105 van Connexxion. U stapt uit bij de halte Wisseloordlaan. U gaat de Wisseloordlaan in. Loop rechtdoor op de Wisseloordlaan en ga bij de T-splitsing linksaf (Mozartlaan).
De ingang is na 100 meter aan uw linkerzijde. Deze wandeling duurt ongeveer 6 minuten.
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden gaat u links de gang in.
Lijn 105
Heen: vertrekt o.a. om 10.21 uur ( zondag morgen EEN keer per uur!!!)
vanaf station Hilversum en komt om 10.26 aan op de halte Wisseloordlaan. Hierna 6 min lopen.
Terug : vertrek o.a. om 16.25 uur aankomst Station 16.35 uur ( Zondag middag elk half uur)Eigen vervoer.
Vanuit de richting Utrecht Route via A  27:
Neem de afrit Hilversum (afslag 33). Bij de eerste stoplichten gaat u linksaf
(Ring Zuid, Diependaalselaan). Volg de bordjes 'Ring
' over bijna 4 kilometer. Volg de borden Ring West richting Bussum.
Blijf de Ring volgen. Bij de derde stoplichten gaat u linksaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste weg
rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
of:
Route via A 2:
Neem de afslag Hilversum/Vinkeveen (N201). Aan het einde van de afslag gaat u bij het verkeerslicht linksaf  richting Hilversum (N201). Deze weg rijdt u steeds rechtdoor tot u aan uw rechterhand een vestiging (na ± 15 km) van Intratuin ziet. Ga hierna linksaf (richting 's Graveland). Volg deze weg (Zuidereinde) tot de stoplichten. Ga rechtsaf richting Hilversum (Leeuwenlaan, deze gaat na de bocht over in de 's Gravelandseweg). Neem de 5e straat links (Wisseloordlaan).
Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de Tsplitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
Vanuit de richting Amersfoort
Route via A 1:  Neem de afrit Laren/Hilversum
Noord/Media Park (Afslag 9). Aan het einde van de afslag gaat u bij de
stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten.
Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die u links van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100
meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
Vanuit de richting Amsterdam
Route via A 1:
Neem de afrit Hilversum Noord / Laren (Afslag 9). ). Aan het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten. Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die ulinks van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan).
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
of:
Route via A 2:
Neem de afslag Hilversum/Vinkeveen (N201). Aan het einde van de afslag gaat u bij het verkeerslicht linksaf richting Hilversum (N201). Deze weg rijdt u steeds rechtdoor tot u aan uw rechterhand een vestiging van Intratuin ziet (na ± 15 km). Ga hierna linksaf (richting 's Graveland). Volg deze weg (Zuidereinde) tot de stoplichten. Ga rechtsaf richting Hilversum (Leeuwenlaan, deze gaat na de bocht over in de 's Gravelandseweg). Neem de 5e straat links (Wisseloordlaan).
Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
Parkeergelegenheid
Uw auto kunt u parkeren op verschillende plekken op het terrein.
Wanneer u het terrein oprijdt worden er op de borden parkeergelegenheden aangegeven.