logo


Nieuwsbrief  4e kwartaal 2023.

 

De zomer is weer voorbij en het herfstseizoen doet zijn intrede. Deze nieuwsbrief is de laatste van het jaar 2023 vanuit de Tarot Beroepsvereniging Nederland.

Workshop vanuit de Tarot Beroepsvereniging
Hierbij vraag ik nog even uw aandacht voor de eerst volgende zoommeeting
Op zondag 1 oktober 2023 van 10.30 tot 12 uur is er een zoom webinar deze wordt gegeven door Annick van Damme.

Het onderwerp van deze webinar is:
De kabbalistische levensboom en de relatie met tarot.

Hier wat meer informatie over de webinar:
Tarot is een eclectisch, esoterisch instrument waarin ideeën uit verschillende westerse spirituele tradities zijn verwerkt.
Als je kijkt naar de beeldtaal in de tarot zie je verwijzingen naar de kabbalistische levensboom.
Meer weten over de structuur van de kabbalistische levensboom en de associaties tussen de tarotkaarten en de levensboom is belangrijk om de kennis verborgen in de tarot te ontrafelen.
In het webinar vertelt Annick Van Damme je hoe je de kabbalistische levensboom kunt gebruiken als schema om tarotkaarten met elkaar te verbinden en hierbij tot verrassende inzichten kunt komen.
Verwacht geen uitgebreide theoretische uitleg over de hermetische kabbala. Annick legt uit wat je over de kabbalistische levensboom moet weten om esoterische tarotspellen zoals die van Waite en Crowley beter te begrijpen. Naast tips die je helpen om de symboliek te begrijpen, geeft ze verschillende suggesties die toepasbaar zijn bij het interpreteren van kaartleggingen.
Ga net als de Dwaas op reis door de kabbalistische werelden en bekijk de tarot vanuit een ander perspectief.
Wil je mee doen, geef je nu al op via info@tarotberoepsvereniging.nl  Op zich is het nog ver weg dus een grote kans dat er op deze zondag morgen nog geen afspraak in je agenda staat. En in de vakantieperiode denk je er ook niet aan.Voor leden is deze webinar gratis.
Voor aspirant-leden zijn de kosten € 15,00 dit bedrag dient uiterlijk 23 september 2023 op onze IBAN nr. NL71 INGB 0006 8097 91
t.n.v. Tarot Beroepsvereniging Nederland te Hengelo te zijn overgemaakt.
U krijgt hier GEEN rekening voor. Dus zelf regelen.
Niet leden kunnen ook deelnemen aan deze webinar dan zijn de kosten 
€ 40,00
Let op; Het is niet mogelijk om op een later tijdstip deze webinar nog eens te bekijken.
Heb je je nog niet opgegeven geef het dan door aan Carla Jadôt via info@tarotberoepsvereniging.nl zoals we allemaal wel weten belooft het met Annick van Damme weer een interessant gebeuren te worden.
In de week vooraf aan de workshop ontvangt u de link waarmee u zondags in kan loggen.

OPROEP
Voor de zoom workshop van ongeveer 1,5 uur die aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering is, zoek ik nog iemand die dit in kan vullen.
De datum is 18 februari  2024  de vergadering start om 10.30 uur  en dan aansluitend tot ongeveer 12.30 uur jouw bijdrage.
Het onderwerp mag je zelf invullen, als het maar gerelateerd is aan de tarot.
Denk niet van dit kan ik niet of ik ben vast niet goed genoeg, want echt je weet beslist op een bepaald vlak net even wat meer of anders als een ander. Kortom pak je kans.

We kunnen  natuurlijk nog altijd even over brainstormen over je onderwerp en hoe jij het in zal vullen.
Meld je aan bij Carla Jadôt via info@tarotberoepsvereniging.nl

 

Een bericht van Carla Jadôt
Ik wil graag iets delen en onder de aandacht brengen.
Onlangs had ik een gesprek met een langdurig lid van onze vereniging, die mij aansprak met de naam Sonja. Ik benadrukte dat mijn naam nog steeds Carla is en dat Sonja sinds het vorige kwartaal alleen verantwoordelijk is voor het samenstellen van de nieuwsbrief. Het antwoord hierop was: "Oh, maar je doet verder toch niets." Daarom wil ik graag duidelijk maken wat ik allemaal doe en benadrukken dat het na ruim 20 jaar fijn zou zijn als iemand anders deze taken over zou kunnen nemen.
Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via mij. Ik reageer snel en uitgebreid, of het nu gaat om vragen over het lidmaatschap, consulten, cursussen of iets anders met betrekking tot tarot.
Ik houd het ledenbestand bij, wat leidt tot het opstellen van facturen voor de contributie. Aan leden die niet op tijd betalen, stuur ik de benodigde aanmaningen. Na betaling ontvang je een geseald kaartje als bevestiging van het lidmaatschap voor dat jaar. En iedereen ontvangt in de mailbox een ledenlijst.
Verder zorg ik voor verjaardagskaarten en door mij gemaakte kerstkaarten voor ieder lid.
Ik organiseer driemaal per jaar workshops. Hierbij moet ik mensen benaderen die over een interessant onderwerp kunnen spreken, wat niet altijd in één keer geregeld is. Ik zorg voor de afspraken over beschikbare ruimte of het opzetten van Zoom-meetings. Vervolgens hou ik bij wie zich aangemeld en betaald heeft. Op de dag van de workshop ben ik op tijd aanwezig om de locatie te openen of de Zoom-meeting te starten.
Verder beheer ik de website, inclusief het plaatsen van de nieuwsbrief.
 
Ook  regel ik het plaatsen van advertenties bij anderen. En zorg ik ervoor dat er flyers worden verspreid op beurzen waar onze website op wordt vermeld.
En laten we de boekhouding niet vergeten.
Er zijn ongetwijfeld nog meer taken die ik nu niet heb genoemd.
Tot voor kort nam ik dus ook de nieuwsbrief voor mijn rekening.
Kortom, dit is aanzienlijk meer dan "niets", zoals soms wordt gedacht.
Carla Jadôt

 

Legpatroon: Persoonlijke vrijheid om meer jezelf te kunnen zijn
Een bijdrage van Arjen Glas:
Het valt mij op dat er steeds meer aandacht komt voor het echt zijn van jezelf, met al je kwaliteiten en eigenaardigheden.
Dit is een bijzonder mooie ontwikkeling, maar je kunt alleen jezelf worden/zijn als je voldoende vrijheid voelt. Een goed onderwerp om eens flink uit te diepen met je tarotkaarten!

Met dit legpatroon duik je diep in jezelf; het gaat over het begrijpen van wie je bent, wat je beperkt en wat je inspireert. Het biedt stappen en inzichten die je kunnen helpen je authentieke zelf te omarmen en helemaal jezelf te kunnen worden/zijn.

Het legpatroon bestaat uit 17 kaarten: 4 kaarten per hoofdonderwerp, en de laatste kaart die je meer zicht geeft op jouw ultieme vrijheid.

Dus: organiseer tijd voor jezelf, schud de kaarten, en trek de kaarten met de posities in gedachten. Je kunt dit op twee manieren doen:

 1. Een kaart trekken, noteren, weer in je deck stoppen, en een kaart voor de volgende positie trekken. Op deze manier kan een kaart bij meerdere posities tevoorschijn komen.
 2. Alle kaarten op tafel trekken en laten liggen.

Beide manieren zijn goed. Kies eentje die bij je past.

Sta open voor de boodschappen die de kaarten je brengen, en wees bereid om te groeien en te veranderen.

 

legpatroon arjen

Invloeden uit het verleden:

1. Hoe heeft je verleden invloed op je huidige gevoel van vrijheid?
2. Welk (oud) gedrags- of denkpatroon beperkt moment je vrijheid?
3. Welke emotionele bagage hindert je op dit moment?
4. Op welke manier is je huidige gevoel van vrijheid anders dan hoe je het in het verleden hebt ervaren?

Interne processen:

5. Welke innerlijke kracht(bron) kun je aanboren om vrijer te worden?
6. Welke passie kan je naar meer persoonlijke vrijheid leiden?
7. Welke persoonlijke groei kan bijdragen aan je gevoel van vrijheid?
8. Hoe kun je balans vinden tussen je innerlijke kracht en eventuele innerlijke belemmeringen?

Je omgeving:

9. Hoe beïnvloedt je huidige omgeving je vrijheidsgevoel?
10. Welke verandering in je fysieke omgeving kan bijdragen aan een groter gevoel van vrijheid?
11. Wat heeft invloed op je zelfvertrouwen binnen je relaties?
12. Wat kan je in je relaties aanpassen om meer vrijheid te ervaren?

Stappen naar transformatie:

13. Wat zijn de eerste kleine stappen die je kunt zetten om je persoonlijke vrijheid te vergroten?
14. Hoe kun je beginnen met loslaten en vergeven om ruimte te maken voor vrijheid?
15. Welke creatieve uitdrukking kan je helpen om jezelf te bevrijden?
16. Hoe kun je je passies inzetten om je vrijheidsgevoel te vergroten?

Uiteindelijke Vrijheid

17. Wat betekent ultieme vrijheid voor jou als een uniek persoon?

 

Tarot en  het Innerlijk Kind?
Een bijdrage van Marie-Louise Terhorst
Het begrip “innerlijk kind staat voor ervaringen in ons jonge leventje die een diepe indruk op ons hebben achtergelaten. Bijvoorbeeld de ervaring van liefde en aandacht maar ook sterke emoties en kwetsende ervaringen, zoals boosheid, verlating, onrecht of angst. In je volwassen leven kan dit je gaan belemmeren, je kunt er ‘ziek’ van worden. Je raakt jezelf kwijt, of bent allang niet meer jezelf…. Er ontstaat twijfel, geen zelfvertrouwen, doe ik het wel goed, en je gaat je aanpassen aan je omgeving. Je vind het moeilijk om voor jezelf op te komen. Of je beschermt jezelf tegen verdriet en verhard en laat geen liefde toe, je kan het wel alleen. 
Het zijn vaak herkenbare patronen, die we onderdrukken omdat we niet weten hoe we ermee om moeten gaan.  We hebben niet geleerd om onze emoties, te uiten, zodat ons innerlijk kind zelf invulling heeft gegeven aan de miservaringen in zijn leven. Die miservaringen uiten zich in belemmerende overtuigingen zoals : “ik wordt niet gezien en niet gehoord” ik wordt niet gewaardeerd, ik wil erkenning, ik doe het nooit goed, en ik ben niet goed genoeg”. Door inzicht hoe je als volwassenen dit innerlijk kind kan gaan helen, leer je stukje bij stukje bewust te worden hoe deze patronen zijn ontstaan en hoe je ze zelf kan veranderen. De sleutel tot zelfliefde en kracht zit in ons, je mag het weer gaan zien en voelen. Zo creëren we meer gevoel voor eigenwaarde, gezonde relaties empathie en vertrouwen.
                Innerlijk Kind - De Kaartenset  
De wens om deze innerlijk kind kaarten te maken kwam voort uit mijn coaching met cliënten die op zoek gingen naar hun eigen innerlijk kind. Het helpt je om in je dagelijks leven waar we getriggerd worden door onze partner, gezin, familie, vrienden of collega’s, inzicht te krijgen waar de trigger vandaan komt. Tevens kunnen we een andere houding aannemen, of bewust worden waar we nog in mogen helen.

 

 

De innerlijk kind kaarten bestaan uit 44 kaarten met 4  prachtige zelfgemaakte mascottes elke mascotte vertegenwoordigd een innerlijk kind. Die elk  verbonden is met een element namelijk vuur, lucht, aarde en water. Ze hebben een eigen kleur met bijbehorende chakra en edelstenen.
beginkaartenDe innerlijk kind kaarten geeft ons  inzicht waar de oorsprong van onze problemen, pijnpunten en verwondingen  vandaan komen. Waar zit de bron van onze trigger, zodat we  hier inzicht in  krijgen ontwikkelde ik de ERKENNINGSKAARTEN .
Deze laten je zien waar de oorsprong zit, wat mag je erkennen, waar zit je blinde vlek, wat vind je moeilijk om te voelen.
Op sommige kaarten  staan  vragen die je kunt beantwoorden . Het is een moment om  stil te staan wat heeft jou innerlijk kind nu op dit moment nodig om te helen.
Vaak ga je letterlijk terug naar dat kind op die plaatst of plek waar je die verwondingen hebt opgelopen, om de pijn en emotie alsnog een plek te geven, neem hier de rust en tijd voor.

 

 

Hoe kan ik dit transformeren, hoe kan ik een andere houding aannemen en mezelf bevrijden van een last uit mijn kindertijd. Om je hiermee te helpen kwamen  de OMARMINGSKAARTEN. Jezelf te begrijpen, te accepteren, te transformeren en lief te hebben. Want we zijn vaak te kritisch en te streng naar ons zelf. We kunnen het praktisch maken.
Voor diegene die reeds met tarotkaarten werken kunnen deze kaarten ter verdieping gebruiken tijdens een legging. Goed gebruik van deze kaarten met tarot vereist een stukje theorie, die zorgt voor waardevolle aanvulling om te kijken naar oorzaak en inzicht. Heb je interesse, dan kun je een workshop volgen met de nodige lesmateriaal en achtergronden.
Info marielouise_terhorst@hotmail.com

Tarotkaarten en het innerlijk Kind  

schildknapen

De innerlijk kind kaarten zijn natuurlijk verbonden met de schildknapen uit de tarot.
Als tijdens een legging de schildknaap er in ligt duid dit altijd op een diep liggend proces
van het innerlijk kind waar de vraag over gaat. Natuurlijk is het heel belangrijk om hiervoorzichtig mee om te gaan. Het proces van het innerlijk kind gaat vaak gepaard met oude pijnen en zelfdestructieve overtuigingen waar tijd en zelfinzicht met beleid mag komen. Maar bovenal een mooie taak om als tarotkundige hier aandacht aan te schenken want het probleem bij de oorsprong, de wortel aanpakken is zo heilzaam.

Alle schildknapen hebben een eigen innerlijk kind IK boodschap, die jou iets wil; zeggen.
De schildknaap van staven met de IK boodschap: IK WORDT NIET GEZIEN EN NIET GEHOORD.
De schildknaap van zwaarden met de Ik boodschap: IK WIL ERKENNING EN WAARDERING
De schildknaap van pentagrammen met de IK boodschap: IK DOE HET NIET GOED
De schildknaap van bekers met de IK boodschap  : IK BEN NIET GOED GENOEG

Hierbij is hier een legging om  zelf thuis met het innerlijk kind aan de slag te gaan.

Welk innerlijk kind wil jou iets zeggen ( deze trek je uit de 4 schildknapen )
Uit het hele spel: 1 waar kom ik dit innerlijk kind nu tegen en geeft het een belemmering
wat mag ik loslaten?
2 Waar mag ik naar toe werken?
3 Wat is het eerste actie die ik kan ondernemen?
4 Welke houding kan ik het beste in dit proces aannemen?

Wil jij met je innerlijk kind aan de slag dan kan ik je helpen kijk voor info
www.passie-tarot.nl of mocht je interesse  hebben in de innerlijk kind kaarten te
bestellen € 39,50 excl. verzendkosten. Stuur dan een mail naar marielouise_terhorst@hotmail.com

Reminder
Heb jij iets nieuws gezien op tarot gebied of heb je zelf een nieuw tarotpatroon gemaakt of een andere leuke aanvulling voor de nieuwsbrief? Heel graag!
Stuur dit dan naar info@tarotberoepsvereniging.nl.
Zo kunnen we er samen een mooie nieuwsbrief van maken. Alvast bedankt voor jouw input!
Arjen en Marie-Louise bedankt voor jullie bijdrage!

Ik dank iedereen voor het lezen van deze nieuwsbrief en graag tot 1 oktober 2023 bij onze volgende zoommeeting.

Hartelijke groet,
Sonja Backus

 

 

 

 

Nieuwsbrief  3e kwartaal 2023.


We gaan het mooie weer tegemoet en voor dit jaar de derde nieuwsbrief.

Vanaf heden neem ik van Carla Jadôt de nieuwsbrief over. Dat had wat meer voeten in aarde dan gedacht in verband met goede afmetingen qua foto's ed, daarom is de nieuwsbrief iets later dan gepland. Dankjewel Carla voor al die jaren waarin je de moeite nam om er een mooie nieuwsbrief van te maken! Hoop dat ik het op een goede wijze kan doorzetten, daarbij vind ik het leuk om dit te kunnen doen voor de tarot beroepsvereniging.
Ik zal me heel in het kort even voorstellen.
Mijn naam is Sonja Backus en vanaf 2015 afgestudeerd Tarot Mediator en lid van TBN.


De Tarot Beroepsvereniging was me al bekend omdat mijn vader
(Jan Backus ✞) in het verleden voorzitter en penningmeester was van de tarot beroepsvereniging.
Met mijn twee kinderen ben ik woonachtig in Venlo, Noord Limburg en geef ik tarotconsulten, cursussen en workshops bij Praktijk Aquila in Venlo.
De afgelopen 5 jaar ben ik qua studie op tarot gebied verder gegaan met leren omdat ik verdieping zocht én omdat ik het leuk vind om met gelijkgestemden te communiceren over de Tarot en aanverwante onderwerpen. Het blijft super interessant deze mooie beeldtaal, maar dat hoef ik jullie niet uit te leggen :)
Wil je meer lezen over wie ik ben dan kun je dat nalezen op www.tarotvenlo.nl.


Voor wat betreft de nieuwsbriefzou ik het leuk vinden als ieder om de beurt een stukje zou willen aandragen. Een onderwerp wat je interesseert, een kaart uitgeschreven, een nieuw legpatroon, een nieuw tarotdeck-boek enz.
Het zou fijn zijn als er meer leden bijkomen en nieuwe input is zeker ook voor nieuwe aspirant leden een inspiratie. Hopelijk ziet ieder van ons de meerwaarde hiervan in. Je kunt een mail sturen aan info@tarotberoepsvereniging.nl  en ik plaats het dan in de nieuwsbrief.

In het najaar: webinar georganiseerd door de Tarot Beroepsvereniging Nederland.

Zoals jullie gewend zijn wordt er dit najaar ook weer een webinar georganiseerd door de Tarot Beroepsvereniging Nederland.
Op zondag 1 oktober 2023 van 10.30 tot 12 uur is er een zoom webinar deze wordt gegeven door Annick van Damme.

Het onderwerp van deze webinar is:
De kabbalistische levensboom en de relatie met tarot.

Hier wat meer informatie over de webinar:
Tarot is een eclectisch, esoterisch instrument waarin ideeën uit verschillende westerse spirituele tradities zijn verwerkt.
Als je kijkt naar de beeldtaal in de tarot zie je verwijzingen naar de kabbalistische levensboom.
Meer weten over de structuur van de kabbalistische levensboom en de associaties tussen de tarotkaarten en de levensboom is belangrijk om de kennis verborgen in de tarot te ontrafelen.
In het webinar vertelt Annick Van Damme je hoe je de kabbalistische levensboom kunt gebruiken als schema om tarotkaarten met elkaar te verbinden en hierbij tot verrassende inzichten kunt komen.
Verwacht geen uitgebreide theoretische uitleg over de hermetische kabbala. Annick legt uit wat je over de kabbalistische levensboom moet weten om esoterische tarotspellen zoals die van Waite en Crowley beter te begrijpen. Naast tips die je helpen om de symboliek te begrijpen, geeft ze verschillende suggesties die toepasbaar zijn bij het interpreteren van kaartleggingen.
Ga net als de Dwaas op reis door de kabbalistische werelden en bekijk de tarot vanuit een ander perspectief.

Wil je mee doen, geef je nu al op via info@tarotberoepsvereniging.nl  Op zich is het nog ver weg dus een grote kans dat er op deze zondag morgen nog geen afspraak in je agenda staat. En in de vakantieperiode denk je er ook niet aan.

Voor leden is deze webinar gratis.
Voor aspirant-leden zijn de kosten € 15,00 dit bedrag dient uiterlijk 23 september 2023 op onze IBAN nr. NL71 INGB 0006 8097 91
t.n.v. Tarot Beroepsvereniging Nederland te Hengelo te zijn overgemaakt.
U krijgt hier GEEN rekening voor. Dus zelf regelen.
Niet leden kunnen ook deelnemen aan deze webinar dan zijn de kosten 
€ 40,00

Let wel; Het is niet mogelijk om op een later tijdstip deze webinar nog eens te bekijken.

30 april 2023 jl. hebben leden van de Tarot Beroepsvereniging de workshop GETALLENWIJSBEGEERTE door Ans van Dijk gevolgd in Hilversum.

Uitgangspunt waren de getallen in je geboortedatum, niet om je Wezenskaart uit te rekenen, dat wisten we wel, maar om te zien met welke “Kracht vanuit de Geest” jij op deze wereld bent gekomen.
Hierbij mochten we zowel de positieve betekenis als de negatieve betekenis in aanschouw nemen.
De nummering in de Tarot was hierbij onze leidraad.
Daarnaast gingen we zien welke “Opdracht” jij vanuit je Ziel mag gaan waarmaken, ook hierbij gebruikten we (veel) Tarotkaarten.
Uiteindelijk gingen we tevens zien hoe jij dit hier op aarde gaat neerzetten, of hebt gezet en welke gebeurtenissen in je leven daar bij van invloed zijn geweest.
Het was een hele boeiende workshop waarbij het na de corona tijd fijn was om iedereen weer live te mogen ontmoeten.
Dankjewel Ans voor jouw invulling van deze workshop!

Wil jij ook graag een workshop geven? Leuk! Stuur dan even een mail naar info@tarotberoepsvereniging.nl

In april 2023 is Rachel Pollack overleden.
Pollack, die de eerste mainstream transgender-superheld, Kate Godwin, creëerde, vocht tegen Hodgkin-lymfoom
Rachel Pollack, bekroonde auteur, leidende autoriteit op het gebied van tarot en de occulte, transactiviste en stripschrijver die de eerste mainstream transgender-superheld creëerde, is op 77-jarige leeftijd overleden.

    

Rachel werd geboren in een Joodse familie in Brooklyn in 1945 en begon een leven dat "bestemd leek voor [een] rustige carrière van een Engelse afdeling academicus. ” Nadat Pollack met een vrouw getrouwd was en een baan als leraar aan een staatsuniversiteit had aanvaard, werd er verondersteld een “normaal mannenleven te leiden. "
Pollack woonde vanaf het midden van de jaren 70 bijna tien jaar in Amsterdam, waar ze haar geslachtsveranderende operatie onderging, voordat ze terugkeerde naar de VS.
In de lente van 1971 leek alles tegelijk te veranderen: een collega introduceerde haar in de wereld van de tarotkaarten, die het volgende decennium van haar leven zou definiëren; haar eerste korte verhaal, "Pandora's Bust," werd gepubliceerd; en ze onthulde aan de wereld dat ze een transvrouw en lesbische genaamd Rachel.

Pollack publiceerde boeken en artikelen in talrijke publicaties gedurende haar professionele carrière, maar ze stond vooral bekend om haar bijdragen aan het DC Universe - introduceerde "Doom Patrol"-fans aan Kate Godwin, de eerste trans-held, in 1993. Ze bleef fungeren als een vurige voorstander van transrechten en bleef strips maken, onlangs werkte ze samen met nonbinaire tekenfilmartiesten zoals Maia Kobabe om in 2019 een queer horror-anthologie te creëren.
Afgezien van haar proza- en komische successen, werd Pollack gezien als een reus in de tarot- en occulte werelden, en haar vriend, schrijver en historicus Morgan M Page zei: "Heel eenvoudig, Rachel was de grootste levende autoriteit op het gebied van tarot."

'Tarot is een reeks metaforen die iemand kunnen helpen iets te begrijpen.'
Wanneer het mystieke mainstream wordt: hoe tarot een fenomeen voor zelfzorg werd
Haar boek Seventy-Eight Degrees of Wisdom uit 1980 is, zei Page, “de basis van alle moderne tarotinterpretatie. Elk boek dat sindsdien is verschenen, is in feite een kritiek op haar werk.

Enkele boeken van Rachel Pollack
A Walk Through the Forest of Souls
Tarot wijsheid
The Burning Serpent Oracle
De 78 graden der wijsheid
De Complete Gids Tarot

Als aftrap om in de nieuwsbrief om iets te schrijven over de tarot (of aanverwant onderwerp) ben ik me gaan verdiepen in de tarot kaart Pentagrammen 10.

Pentagrammen 10 nader bekeken:
Er zijn verschillende mooie tarotkaarten, of kaarten die mij in ieder geval extra aanspreken. Pentagrammen 10 is voor mij zo’n kaart, een kaart die me eigenlijk altijd een goed gevoel geeft.
Daarom ga ik deze kaart uitgebreider bekijken en beschrijven wat er allemaal te zien is.

Het element aarde staat natuurlijk óók voor bezit. De aarde in de meest ruime betekenis is het tastbare levensgebied, dat ons de mogelijkheden verschaft om onze talenten te ontwikkelen en vorm te geven. De kaarten in de pentagrammenreeks laten het proces zien, waarin we leren om onze talenten te herkennen en te zicht te krijgen op het levensgebied (het stukje aarde) waar we onze talenten zinvol kunnen ontwikkelen en hoe we beloond worden voor onze inspanningen.

 

De tarotkaart Munten 10, ook wel bekend als Pentakels of Pentagrammen  10, vertegenwoordigt overvloed, welvaart en succes op het gebied van financiën, carrière en materiële bezittingen.
Het is een van de meest positieve kaarten in de tarot en staat voor het bereiken van een belangrijk doel, meestal op het gebied van geld en werk.


Wat laat het plaatje ons zien?
Onder de poort die naar een landgoed leidt, passeren twee personen  elkaar, het zouden de eigenaren kunnen zijn. Het lijken man en vrouw. Naast de vrouw staat een kind die wat schuchter naast zich kijkt. Geen van hun drieën ziet de oude man die tegen de zuil van de poort leunt.
Hij draagt een gewaad dat met wijnstokken versierd is. Alleen de twee honden merken de man op.
Het tafereeltje herinnert aan de terugkeer van Odysseus, die allereerst herkend werd door zijn trouwe hond Argo en die zijn gewaad had gekregen van de godin Athene.
De pentakels zijn geordend in de vorm van de kabbalisme levensboom*.

Oppervlakkig gezien heeft munten 10 betrekking op het huislijk leven.
Het gezin op de kaart merkt de magie die rondom hen heen hangt niet op. Doordat de personen elkaar niet aankijken kan het zijn dat ze niet veel contact samen hebben, vooral de vrouw, kunnen we zien, dat zij ietwat bezorgd over haar schouder naar de man gluurt. Niemand die de oude man ziet...

Betekenis van de kaart. Het kan gaan over dat men heel veel doet en heeft. Of dat er heel veel van waarde is. Dan is het de vraag, ben je je hiervan ook bewust? De waarde gaat, vaak voor mijn gevoel in eerste instantie, over meer over figuurlijke waarde. Waardes die je hebt overgenomen van andere generatie(s). Denk aan bepaalde tradities – kennis.
Het laat ook het ongecompliceerde jezelf zijn zien. Het kunnen genieten van het leven zoals het is, onopgesmukt en echt. De aarde geneugten mogen beleefd en genoten worden, terwijl in die vreugde de band met het AL wordt ervaren. Ervaar de volheid van het leven.
Tevens kan het te maken hebben met rijkdom, welvaart, erfenissen en familiezaken. Het bereiken van materiële rijkdom en overvloed. Het creëren van een nalatenschap en zorgen voor degene van wie je houdt. Het vinden van veiligheid en zekerheid in je eigen leven. Verbonden kunnen zijn met je familie, je verleden en je thuis. Wellicht ook een herinnering dat je gevoel van eigenwaarde, je geluk niet afhankelijk zou moeten zijn van materiële bezittingen of financiële zekerheid. (dat laatste kan discussie geven maar ook iets om over na te denken)
Als je deze kaart tegenkomt, mag je je weg zien te vinden tussen oud en nieuw, het bekende en het onbekende. De traditie verdient respect, want vorige generaties hebben er voor geworsteld en gezwoegd.
Tegelijk heeft de traditie óók iets dwingends. De last van het collectieve verleden kan zwaar drukken en nieuwe ontwikkelingen bemoeilijken. Zelfs als we breken met de traditie, zijn we er nog niet los van. We erven van onze voorouders niet alleen hun verworvenheden, maar ook hun tekortkomingen en onopgeloste problemen.

Een goede leraar vertelt wat hij weet maar zal ook kunnen toegeven wat hij niet weer en zijn dilemma's aan zijn leerlingen voorleggen. Wat we doen met de erfenissen uit het verleden is onze vrijheid en onze verantwoording.
Ga achter die dingen aan die jij wil in plaats van wat de maatschappij van verwacht.

 

Positieve vooruitzichten vanuit de kaart. Er is voldoende kennis, geld en wellicht ook macht om te doen wat men wil. Pensioen of andere gift. Goede omgang met geld. Kans op verloving of huwelijk.

Omgekeerde betekenis. Tegenslag in materiële zaken. Kans op verlies van een erfenis. Kans op verlies van familiebanden. Problemen met oudere familieleden. Kans op een gedwongen, materieel huwelijk.
Beperkte invloeden van oude tradities. Vriendjespolitiek. Het kwijtraken van geld, bv door gokken, kansspelen.

Ga je dieper naar de kaart kijken dan zien we:
Tegen de boog staat de magische staf van de oude man. (Is het de staf van de Magiër?) Hierin schuilt het grondthema van de pentagrammen: in de alledaagse werkelijkheid zit meer magie dan doorgaans wordt waargenomen.

Op de poort aan de linkerkant zijn twee wapenschilden afgebeeld.  Het bovenste toont een burcht en het onderste een weegschaal.
De burcht is een symbool voor veiligheid en goddelijke bescherming.

De grote poort in het midden verdeelt het tafereel in twee gebieden: het heldere daglicht in de verte stelt het gewone dagelijkse leven voor, het schemergebied op de voorgrond vertegenwoordigt de verborgen ervaringen, de magie in de gewone dingen van het dagelijks bestaan.

Het familiewapen op de poort suggereert een rijke traditie. De kaart toont een opeenhoping van welvaart en cultuur.

De weegschaal
, afgebeeld boven het hoofd van X de oude man, staat voor balans en harmonie. Ook staan ze voor gerechtigheid, en dat er verschillende ontwikkelingsmogelijkheden in evenwicht zijn. De weegschaal die boven het hoofd van de oude man is afgebeeld, is in evenwicht. De arm van de weegschaal staat horizontaal, dus de schalen zijn in evenwicht (ook al is één schaal niet te zien).
De situatie is stabiel en kan wel tegen een stootje.

De oude man kan ook worden gezien als een mentor of gids die zijn kennis en ervaring deelt met anderen. Hij kan advies geven over hoe je financiële doelen kunt bereiken en hoe je succesvol kunt zijn op het gebied van werk en carrière.
Sommige interpretaties van de kaart die samenvatten dat de oude man ook kan staan ​​voor de vereisten van het nemen van verantwoordelijkheid voor uw eigen financiële situatie. Hij herinnert eraan dat we verantwoordelijk zijn voor ons eigen financiële welzijn en dat we hard moeten werken om ons succes te bereiken.
De oude man kent het verleden, afgebeeld door grijze torens achter hem en geeft zijn wijsheid en kennis door aan zijn familie. Toch lijkt het gezin de aanwezigheid van de oude man met de tovenaarsmantel niet op te merken. De grijsaard zou de ouder geworden magiër, een profeet of een kabbalist kunnen zijn die hen vermomd als bedelaar bezoekt. Dus wees gastvrij voor iedereen, want je weet maar nooit...!

Zijn grijs /witte haar
staat voor de ouderdom maar daardoor heeft hij ook veel wijsheid vergaard,
Over het algemeen wordt de oude man op de kaart Pentagrammen 10 gezien als een positief symbool van succes, wijsheid en stabiliteit op het gebied van financiën en materiële bezittingen.
Daarnaast kunnen de symbolen op de kaart ook verwijzen naar de sociale status en de erfenis die wordt overgenomen van generatie op generatie. Het kan ook concluderen dat een persoon zich op zijn gemak voelt bij het hebben van materiële welvaart en financiële stabiliteit.


In de omgekeerde positie kan de kaart wijzen op verlies van rijkdom, conflicten binnen de familie van gebrek aan erkenning voor iemands succes.

De familieleden
De oude man op de kaart vertegenwoordigt de traditie. Zijn werk zit er op.
Het echtpaar is actief bezig met het beheer van het familiebezit. Zij dragen de verantwoordelijkheid. Het kind kijkt van achter moeders rok van de kaart weg, de toekomst in. Wat gaat hij doen met zijn toekomstige erfenis? Zal hij de tradities voortzetten of begint hij iets heel nieuws?

Het plantenrijk en het dierenrijk, voorgesteld door de druiventrossen en de twee grijze honden, bieden hun gaven en diensten aan.

Het grote landhuis duidt op welvaart. De rijke architectuur staat voor de vormscheppende kracht van mensen, die goed georganiseerd samenwerken.

De druiven staan voor het beste wat de aarde te bieden heeft.
De wijnranken op het gewaad symboliseren het zoete leven.

De honden symboliseren de zintuiglijke waarnemingen en de instinctmatige drijfveren.
Honden worden vaak gezien als trouwe metgezellen die symbool staan ​​voor loyaliteit, bescherming en gezelschap. In sommige tarotdecks worden de honden afgebeeld als jachthonden, wat zou kunnen worden toegevoegd aan het idee van het najagen van materiële rijkdom en het behaalde succes in de zakenwereld.
Het is ook mogelijk dat de honden symbool staan ​​voor de bescherming van het huis en de familie, en dat ze de waakzaamheid en het vermogen van de familie vertegenwoordigen om hun rijkdom te behouden en te beschermen tegen gevaren van buitenaf.
De honden staan voor hulpvaardige instincten die ons in het dagelijks leven op geheimen opmerkzaam maken die - zoals de oude man- aan de rand van de dit plaatje wacht om ontdekt te worden en dan ons leven kan verrijken. Honden hebben hun instinct nog niet begraven onder alle rationele denkbeelden die de mens ondertussen heeft.

Helemaal links, in de zwart-wit geblokte rand, is een glimp van een kasteel op een berg te zien. Dit herinnert aan het kasteel-op-een-berg in een van de bekers van Bekers 7: een luchtkasteel (illusie). Als je heel diep kijkt is Pentakels 10 ondanks alle rijkdom misschien wel een illusie van geluk

Als advies bij deze kaart: Maak gebruik van je levenservaring en erken je innerlijke rijkdom. Laat je niet door het leven van alledag opjagen. Open je ogen voor de geheimen en het mooie leven wat men makkelijk mist wanneer je er achterloos aan voorbij loopt.

*De Levensboom
Een belangrijke tool van de Kabbalah is de levensboom; een visuele weergave van het leven en het universum. De levensboom gaat over de mens met zijn kwaliteiten en valkuilen, met zijn mogelijkheden en beperkingen. Door aanleg, cultuur, opvoeding, opleiding, sociale omgeving etc. wordt je gevormd tot wie je nu bent. Bepaalde talenten ontwikkelen zich verder, andere blijven achter.
De Levensboom is hier opvallend over de afbeelding heen getekend. Je moet a.h.w. dóór de Levensboom heen kijken om de situatie goed te beoordelen.Soms is de kaart daarom een aansporing om meer op het wezenlijke, innerlijke aspect van de dingen te letten.
De levensboom stelt in zijn totaliteit de verworvenheden in het aardse leven voor en vormt tegelijkertijd een middel en een systeem om het aardse en het spirituele bestaan te begrijpen.

            

Info uit:
Met tarot op stap van Hajo Banzhaf
De tarot in de herstelde orde van Onno en Rob Docters van leeuwen
De levende tarot van Jan Ton
De tarot als levensweg van Karen Hamaker-Zondag
De  tarot als sleutel tot inzicht van Eleonore Oldenburger
www.mirrar.me
dick schoof
Stichting de Ster
Internet

 

Mocht er iemand een leuke aanvulling hebben dan hoor ik het graag.
En voor een volgende nieuwsbrief.... graag input zoals hierboven aangegeven. Groot of klein, maar zo zouden kunnen we elkaar inspireren voor diepgang en voor nieuwe of beginnende leden een leuk item om wat nieuws te leren / lezen

 

Vakantie idee
Nog geen vakantie plannen? Dan is Italië wellicht een idee...

Tarotstuin en Capalbio-tour

Vermijd de drukte die de beroemdste steden van Toscane overweldigt en ontdek een rustigere kant van de regio met deze unieke tour naar het middeleeuwse heuvelstadje Capalbio en de hedendaagse Giardino dei Tarocchi buitenbeeldentuin. Wandel door Capalbio om te genieten van de "la bella vita"-sfeer en het uitzicht op de kust. Ontspan tijdens een Toscaanse lunch en ga vervolgens naar de Tarottuin om de mozaïekbeelden in Gaudì-stijl te bewonderen. Verken een hoekje van Toscane dat de meeste toeristen nooit zien Ophalen aan de kade en een hele dag transport voor naadloze logistiek Vrije tijd in Capalbio plus een traditionele Toscaanse lunch in de stad Kaartjes voor een van de meest unieke beeldentuinen van Italië

 

.


    

Meer lezen over Tarotstuin en Capalbio-tour - https://www.viator.com/nl-NL/tours/Lake-Bracciano/Tarot-Garden-And-Capalbio-Tour-From-Civitavecchia/d29095-74091P18?mcid=56757Tarot nieuws uit Nederland

Voor wie houdt van een biertje...
Brouwerij Lindemans brengt twee nieuwe bieren op de markt. De Tarot-bieren zijn een blend van lambiek met hogegistingsbier en verwijzen naar de belle époqueperiode.


Al meer dan 200 jaar produceert Brouwerij Lindemans traditionele lambiek op de historische site in Vlezenbeek. Vorig jaar nam de familiale brouwerij een tweede productiesite in Ruisbroek in gebruik, waar uitsluitend bieren van hoge gisting worden gebrouwen. “Dirk en ik willen als zesde generatie lambiekbrouwers de consument blijven bekoren door creatief en innovatief om te gaan met authentieke lambiek”, legt Geert Lindemans uit. “Wij zijn dan ook heel trots onze eerste blends van lambiek met hogegistingsbier te kunnen voorstellen. Lindemans Tarot d’Or – Exotic fruit en Tarot Noir – Forest fruit zijn dankzij hun bijzondere smaaksensatie en het alcoholpercentage van 8 procent een mooie aanvulling op ons bestaand assortiment. Deze nieuwe bieren kenmerken zich door een zeer aangenaam, fruitig aroma en een evenwichtige, ietwat complexe smaak.”
De briljante, goudblonde Tarot d’Or met een mooie witte schuimkraag is een menging van hogegistingsbier en lambiek waaraan mango, limoen en honingmeloen zijn toegevoegd. Het aangename, zwoele aroma verwijst naar exotisch fruit met nuances van rijpe peer. De smaak is vol, sappig en rond. Het bier heeft een mooie zoetzuurbalans en een aangename, soepele afdronk.

Tarot Noir is eveneens een menging van hogegistingsbier en lambiek waaraan bosbessen, zwarte bessen en zwarte vlierbessen zijn toegevoegd. Het bier kleurt diep robijnrood in het glas en heeft een volle, compacte schuimkraag en een zwoel en intens aroma van donker en rood fruit. De natuurlijke smaak is sappig en rond en doet denken aan rode en zwarte bessen met een toets van kersen. Tarot Noir heeft een mooie aciditeit en een verrassend zachte en frisse afdronk. 

Het suikergehalte van Tarot d’Or en Tarot Noir werd bewust laag gehouden. Bovendien bevatten beide bieren geen zoet- of kleurstoffen.

Vanwaar Tarot?
​Het merkverhaal van de Tarot-bieren is duidelijk gelinkt aan het merkuniversum van Lindemans en brengt ons terug naar de belle époque. Tarot is een kaartspel, ontstaan in de middeleeuwen en gebruikt voor amusement en waarzeggerij. Dirk Lindemans: “Net als lambiek boogt het op een lange traditie. Op het etiket wordt een waarzegster afgebeeld die als het ware voorspelt:‘Kijk me diep in de ogen. Ik onthul je een toekomst waarin een mysterieuze onbekende met een fruitig karakter en betoverend aura je pad kruist. Een magische aanwezigheid die al je zintuigen prikkelt en smaakt naar meer.’ Laat deze heerlijke toekomst op je afkomen en geniet intens.”

De nieuwe bieren zijn verkrijgbaar in flesjes van 25 cl en vaten van 20 liter. Vanaf maart 2023 worden Tarot d’Or en Tarot Noir aangeboden in de horeca, de gespecialiseerde drankenhandels en in de webshop van Lindemans. En binnen enkele weken zijn ze ook te koop in supermarkten. (https://www.lindemans.be/)
Smakelijk en geniet van de Tarot in de zomer!


Vergeet je niet om aan te melden voor het webinar op zondag 1 oktober 2023 en de (eventuele) bijbehorende kosten te voldoen.

Dank jullie wel voor het lezen van deze derde nieuwsbrief van 2023 van de Tarot Beroepsvereniging en bij deze wens ik iedereen een hele mooie zomer!

Hartelijke groet,

 

 

 

Verslag algemene ledenvergadering 5 februari 2023 via zoom.


Aanwezige leden: Ingrid Jahn, Carla Jadôt, Sonja Bacchus, Anton Coops, Wilma van Cruchten, Ans van Dijk, Maria Elshout, Arjen Glas, Henry Kampherbeek, Hetty Labots, Ronald Mulder, Til van Nieuwhuizen,  Yolanda van Nieuwkoop, Mieke Scholten, Jan Sikkema, Carla Sijtsma, Gina Tuijp, Anja van der Vegte en Renate Leeman
Afwezig met bericht van verhindering:  Eleonore Oldenburger, Ger van der Koelen, Hanneke Kooren en Miranda Molenaar.

 1. Opening van de vergadering
  Voorzitter Ingrid Jahn opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

  2. Mededelingen van het bestuur
  Het afgelopen jaar hebben we als vereniging bericht gekregen van het overlijden van twee van onze leden: Mieke van Ooik (13.03.2022) en Sherry van der Kuyp (27.01.2023). Ter nagedachtenis hebben we een minuut stilte in acht genomen.

  3. Goedkeuring notulen vorige ALV gehouden op 06.02.2022
  De notulen zijn aan de leden verstuurd en staan ook op de website vermeld.
  Er zijn geen op- of aanmerkingen, zodat de notulen zijn goedgekeurd.

  4.Financieel jaaroverzicht
  Carla Jadôt heeft het jaaroverzicht samen met de stukken voor deze vergadering aan de leden verstuurd.  Hetty Labots merkt op dat er iets niet goed is gegaan met de optellingen. Carla en Hetty zullen dit na de vergadering doorspreken. (na afloop van de vergadering hebben Carla en Hetty contact gehad en de jaarrekening is nu in orde)

  5.Verslag kascommissie
  De kascontrole over 2022 heeft nog niet plaatsgevonden. Dit zal bij de eerstvolgende workshop (zondag 30.04.2023) in Hilversum gaan plaatsvinden.

  6.Contributie, lidmaatschap en  ledeninformatie
  De contributie wordt niet verhoogd en blijft dit jaar € 70,00 voor gewone leden en  € 40,00 voor aspirant leden.

  Het bestuur stelt voor dat aspirant leden een bijdrage in de kosten betalen bij deelname aan de workshops van € 20 voor een workshop op locatie ( is hetzelfde gebleven) en € 15 voor een workshop via Zoom. De reden hiervoor is dat er een prijsverschil is tussen de kosten van het lidmaatschap van de leden (€70 tegen €40) en de inhoud van de workshop hetzelfde is.
  Stemming via handopsteking, de leden stemmen in met dit voorstel.

  Er is vorig jaar een nieuw aspirant bijgekomen, zes leden hebben hun lidmaatschap opgezegd en er is een lid overleden. Reden voor de opzeggingen kan zijn dat er nu weer contributie geheven wordt. Vanwege corona is dit een twee jaar niet het geval geweest. In totaal telt de vereniging nu 49 leden: 1 erelid, 27 gewone leden en 21 aspirant leden.

  7 .Verslag toetsingscommissie
  De toetsingscommissie meldt dat een aspirant lid voornemens is zich te willen laten toetsen. Er zijn verder geen nieuwe aspirant leden die dit ook willen. Het is aan een ieder zelf om te besluiten of toetsen een meerwaarde heeft. Bij het bestuur zijn de richtlijnen hiervoor op te vragen. 

  8.Bestuur
  Carla wordt bedankt voor de mooie kerstkaarten die ze ook dit jaar weer gemaakt heeft.

  De penningmeester verzoekt om bij opzeggen van het lidmaatschap de opzegtermijn (voor het einde van het jaar) in acht te nemen. Bij het bestuur ook graag wijzigingen van naam-, adres- en telefoongegevens via e-mail doorgeven.

  Wie wil er één of meerdere taken overnemen? Carla: Ik ben al ruim 20 jaar onderdeel van het bestuur en zou graag willen dat er zich personen aanmelden om één of meerdere taken van mij over te nemen. Denk er over na en meld je bij het bestuur.

  9.Nieuwe leden werven

  Meerdere leden geven aan dat ze het jammer vinden dat er geen nieuwe aanwas van leden is. Het bestuur plaatst regelmatig advertenties in diverse bladen. Het feit dat er geen geaccrediteerde opleiding (meer) is scheelt natuurlijk ook. De voorwaarden om een geaccrediteerde opleiding te worden zijn al heel lang hetzelfde en via een commissie vastgesteld. Deze richtlijnen zijn ook juridisch getoetst. Hiervan willen we als vereniging niet afwijken om de kwaliteit van de vereniging te waarborgen. Het onderschrijven van de beroepscode is wat ons betreft essentieel. Vanwege de onafhankelijkheid van de vereniging kunnen en willen we als vereniging ook geen eigen opleiding starten. Let wel, een individuele opleider hoeft niet zelf alle gevraagde kennis in huis te hebben. Deze inhuren mag ook. 

  Til van Nieuwenhuizen zegt dat cursussen geven ook (aspirant) leden kan opleveren.

  Mevr. H.G. snapt de frustratie van Carla vanwege de uitblijvende aanwas van leden helemaal. Vanwege corona waren er ook geen beurzen waar geadverteerd kon worden.
  Het uitdragen van onze visie en de mogelijkheden is lastig. Adverteren op Social Media kost tijd en daarbij is het noodzakelijk om een juiste keuze te maken tussen de verschillende kanalen (facebook, twitter of toch iets anders). Daarnaast zul je moeten zorgen dat de informatie actueel blijft. Om de vereniging hoger in de rankings van antwoorden te laten komen zouden we allemaal dezelfde hashtag kunnen gebruiken bijvoorbeeld #tarotberoepsvereniging.nl Opgemerkt wordt dat het nieuwe normaal (na corona) zich nog moet vormen. Anton Coops merkt op dat binnentrekken van leden via internet de vereniging kan vergroten maar de vraag is, of we dat op deze manier willen. Internet waarborgt niet altijd de kwaliteit.  Maar in principe mag iedereen die de richtlijnen onderschrijft aspirant lid worden en kan dan gebruik maken van alle faciliteiten en expertise van de leden en de vereniging.

  Maria Elshout wil graag onderzoeken wat er mogelijk is en vormt samen met Anton Coops, Sonja Backus en Arjen Glas een communicatiewerkgroep. Wie dat wil kan zich hierbij aansluiten. Stuur hiervoor een e-mail naar het bestuur.

  10
  .Wat  verder ter tafel komt
  Carla  Jadôt: Eleonore Oldenburger heeft contact opgenomen om zich af te melden voor de vergadering omdat ze ziek is. Wel doet ze een ieder de hartelijke groeten.

  Carla Sijtsma: Waarom zijn alle activiteiten altijd op zondag? Carla Jadôt: In het verleden is geëxperimenteerd met andere dagen en de zondag geeft uiteindelijk de grootste opkomst.
   
  Ans van Dijk: De ontwikkelingsstromingen bij de vereniging vind ik leuk. De kracht van de vereniging is toch het samenwerken met gelijkgestemden. De drempel om zelf een workshop te geven was voor mij toch wel erg groot. Al ga ik dat nu wel doen op 30.04.2023: Getallenwijsbegeerte. Toetsing om volwaardig lid te worden heb ik voor mezelf gezien als een mooi leerproces.

  Arjen Glas: Wat is het doel van het plastic pasje dat we ieder jaar krijgen?
  Carla Jadôt: Dat is om aan te tonen dat je je lidmaatschap voor dat jaar betaald hebt en dmv dit kaartje kan je op de beurs aantonen dat je lid bent van een beroepsvereniging ( simpel door het op tafel te leggen).

  Ronald Mulder: Wat betreft het geven van workshops. Het was een worsteling met mezelf en de materie. Uiteindelijk heeft het mij wel heel veel lol gebracht (Ronald heeft vorig jaar een workshop gegeven met als onderwerp: Omdraaiing 8 en 11 in de tarot). Hij vraagt of het misschien goed is om de leden te verplichten iets actiever lid te zijn. Hierop komt geen respons.

  11.Data aankomende events
  30.04.2023 in Hilversum       Workshop door Ans van Dijk: Getallenwijsbegeerte.
  18.02.2024 via Zoom             ALV

 

Niets meer aan de orde zijnde, wordt de vergadering gesloten om 11.25 uur en het bestuur bedankt voor haar inzet. Aansluitend vindt er een workshop plaats die wordt geven door Arjen Glas met als onderwerp Aartsengelen de tarot.

Utrecht, 11 februari 2023.
Renate Leeman

 


 Routebeschrijving  Centrum Een & Al, Mozartlaan 25, 1217 CM Hilversum.
LET OP
op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het adres Catharina van Renneslaan 8-20
Openbaar Vervoer.

Brainlux is eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer. Vanaf station Hilversum ( uitgang centrum, links staan de bussen)  neemt u de bus 105 van Connexxion. U stapt uit bij de halte Wisseloordlaan. U gaat de Wisseloordlaan in. Loop rechtdoor op de Wisseloordlaan en ga bij de T-splitsing linksaf (Mozartlaan).
De ingang is na 100 meter aan uw linkerzijde. Deze wandeling duurt ongeveer 6 minuten.
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden gaat u links de gang in.
Lijn 105
Heen: vertrekt o.a. om 10.21 uur ( zondag morgen EEN keer per uur!!!)
vanaf station Hilversum en komt om 10.26 aan op de halte Wisseloordlaan. Hierna 6 min lopen.
Terug : vertrek o.a. om 16.25 uur aankomst Station 16.35 uur ( Zondag middag elk half uur)Eigen vervoer.
Vanuit de richting Utrecht Route via A  27:
Neem de afrit Hilversum (afslag 33). Bij de eerste stoplichten gaat u linksaf
(Ring Zuid, Diependaalselaan). Volg de bordjes 'Ring
' over bijna 4 kilometer. Volg de borden Ring West richting Bussum.
Blijf de Ring volgen. Bij de derde stoplichten gaat u linksaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste weg
rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
of:
Route via A 2:
Neem de afslag Hilversum/Vinkeveen (N201). Aan het einde van de afslag gaat u bij het verkeerslicht linksaf  richting Hilversum (N201). Deze weg rijdt u steeds rechtdoor tot u aan uw rechterhand een vestiging (na ± 15 km) van Intratuin ziet. Ga hierna linksaf (richting 's Graveland). Volg deze weg (Zuidereinde) tot de stoplichten. Ga rechtsaf richting Hilversum (Leeuwenlaan, deze gaat na de bocht over in de 's Gravelandseweg). Neem de 5e straat links (Wisseloordlaan).
Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de Tsplitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
Vanuit de richting Amersfoort
Route via A 1:  Neem de afrit Laren/Hilversum
Noord/Media Park (Afslag 9). Aan het einde van de afslag gaat u bij de
stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten.
Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die u links van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100
meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
Vanuit de richting Amsterdam
Route via A 1:
Neem de afrit Hilversum Noord / Laren (Afslag 9). ). Aan het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten. Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die ulinks van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan).
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
of:
Route via A 2:
Neem de afslag Hilversum/Vinkeveen (N201). Aan het einde van de afslag gaat u bij het verkeerslicht linksaf richting Hilversum (N201). Deze weg rijdt u steeds rechtdoor tot u aan uw rechterhand een vestiging van Intratuin ziet (na ± 15 km). Ga hierna linksaf (richting 's Graveland). Volg deze weg (Zuidereinde) tot de stoplichten. Ga rechtsaf richting Hilversum (Leeuwenlaan, deze gaat na de bocht over in de 's Gravelandseweg). Neem de 5e straat links (Wisseloordlaan).
Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
Parkeergelegenheid
Uw auto kunt u parkeren op verschillende plekken op het terrein.
Wanneer u het terrein oprijdt worden er op de borden parkeergelegenheden aangegeven.