logo


Nieuwsbrief  2e kwartaal 2024.


De lente hangt in de lucht en dit is de 2e nieuwsbrief van het jaar 2024 van de Tarot Beroepsvereniging Nederland.
Vanuit de leden is het zoals altijd stil, dus ook nu geen bijdrage aan de nieuwsbrief.
Het was wel tijdens de jaarvergadering even schrikken dat het bestuur voornemens is de vereniging eind 2024 op te heffen.

Mededelingen van het bestuur door Carla Jadôt.

Het spijt me te moeten mededelen dat het bestuur heeft besloten om de Tarot Beroepsvereniging Nederland aan het einde van dit jaar definitief op te heffen. Dit besluit is genomen na zorgvuldige overweging en na het peilen van de mening van onze leden.

Van de 24 stemgerechtigde leden hebben 19 volmondig ingestemd met dit besluit. Vier leden hebben niet gereageerd, maar volgens onze statuten wordt dit als instemming beschouwd. Eén persoon heeft geen duidelijk standpunt ingenomen. Met instemming van 23 van de 24 leden is het dus een feit dat onze vereniging zal worden ontbonden.
Om onze laatste maanden samen te vieren, nodig ik jullie uit voor een workshop op 7 april 2024, die zal plaatsvinden in Hilversum van 11:00 tot 16:00 uur. Dit zal tevens de laatste gelegenheid zijn voor ons om elkaar persoonlijk te ontmoeten.
Ik hoop dat jullie allemaal kunnen deelnemen aan deze workshop en dat we samen kunnen terugkijken op de mooie herinneringen die we hebben opgebouwd binnen onze vereniging..

WORKSHOP 7 april 2024 in Hilversum 11 tot 16 uur

Hermetische Kabbalah  door Henry Kampherbeek

Kabbalah boeit me al vele jaren. Ik las er boeken over en ik kreeg er les in.
Ik las dat het belangrijk is hebreeuws te leren en goed thuis te zijn in de Talmud als je Kabbalah wilt studeren. Iemand zei eens tegen mij “De Kabbalah bestuderen zonder een diepe worteling in het jodendom is als het lopen van de marathon zonder benen”.
De man had misschien wel een beetje gelijk als het gaat over de Kabbalah zoals die in het jodendom beoefend wordt.

 

 

 

 

De levensboom

 

 

 

 

Maar dat is niet waar wij ons in de workshop mee bezig gaan houden.
Er zijn meerdere richtingen in de Kabbalah. Zo heb je naast de joodse Kabbalah ook de christelijke Kabbalah en de hermetische Kabbalah.
En het is de hermetische Kabbalah die het best aansluit bij de Tarot en waar ik mij ook altijd mee heb bezig gehouden.


In de Kabbalah speelt de levensboom een belangrijke rol. De levensboom bestaat uit 10 sephiroth en 22 paden die tussen die sephiroth lopen.
In die levensboom kun je eigenlijk alles uitbeelden: hoe onze realiteit in elkaar zit, de werking van een automotor, de bouw van een school, het menselijk lichaam en onze relaties met andere mensen.

Ik wil jullie graag laten zien hoe die levensboom in elkaar zit, hoe alles met elkaar verbonden is en hoe de Tarot daar in past, want iedere Tarotkaart heeft een plek op de levensboom en als je het voor je ziet is die kaart op die plek vaak heel sprekend.
Het gaat er niet om om alle paden en verbanden uit je hoofd te kennen, dat vergeet je toch vrij snel weer.
Het is vooral belangrijk om de basisprincipes te leren kennen en om in staat te zijn voor jezelf na te gaan hoe dingen zitten in de levensboom. En daarvoor is het voldoende als je het principe kent.

Ik wil jullie graag laten zien hoe die levensboom in elkaar zit, hoe alles met elkaar verbonden is en hoe de Tarot daar in past, want iedere Tarotkaart heeft een plek op de levensboom en als je het voor je ziet is die kaart op die plek vaak heel sprekend.
Het gaat er niet om om alle paden en verbanden uit je hoofd te kennen, dat vergeet je toch vrij snel weer.
Het is vooral belangrijk om de basisprincipes te leren kennen en om in staat te zijn voor jezelf na te gaan hoe dingen zitten in de levensboom. En daarvoor is het voldoende als je het principe kent.

Gelukkig is de levensboom een logisch geheel en begrijpen is daarbij belangrijker dan uit het hoofd leren. We zullen gezamenlijk kijken hoe we de dingen uit de levensboom herkennen in de wereld om ons heen en hoe de Tarot ons hierbij kan helpen.
Henry Kampherbeek.

 

Kosten: voor leden is deze workshop gratis, voor aspirant leden zijn de kosten € 20,00
Het is inmiddels al best een tijdje geleden vandaar dat ik hier nog even het aanmeld- en betalings systeem uitleg, om mee te kunnen doen  aan de workshop. Dit is helaas in het leven geroepen omdat er te vaak op het allerlaatste moment werd afgezegd of helemaal niets werd gemeld.
En wij wel op basis van het aantal aanmeldingen besluiten of de workshop wel of niet doorgaat.


Meld je aan via de mail info@tarotberoepsvereniging.nl
Voor deze workshop betaalt iedereen een statiegeld van € 35,=.
Te betalen op IBAN nr: NL71 INGB 0006 8097 91 
t.n.v. Tarot Beroepsvereniging Nederland te Hengelo.
Betaling moet voor  28 maart 2024  binnen zijn.


Dit moet je zelf in orde maken, u krijgt hier geen rekening voor toegestuurd.
Uw deelname is dan definitief er wordt na die datum (28-3-2024) geen restitutie gegeven bij het NIET deelnemen.


Bent u aanwezig op de workshop dan krijgt u in de week na de workshop geld terug gestort op uw rekening, leden ontvangen het volledige bedrag terug gestort, want voor hen is de workshop gratis.
Aspirant leden krijgen € 15,= terug gestort, omdat zij per workshop een bijdrage dienen te betalen van € 20,=.


Niet leden kunnen ook aan deze dag deelnemen dan zijn de kosten 55euro.
Deze dag is incl. koffie en thee wel zelf een lunch meenemen.
Het is een volle dag en we moeten dan ook echt om 11 uur starten dus zorg dat je op tijd bent. Het is niet prettig als er iedere keer nog iemand binnenloopt.
De locatie is, zoals bij iedereen inmiddels bekend,


Centrum Een en Al, Mozartlaan 25f, 1217CM Hilversum.
LET OP: op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het (navigatie) adres Catharina van Renneslaan 8-20  en dan het terrein over naar de voorkant ( Mozartlaan 25).

Vergeet niet zoals altijd het statiegeld van  € 35,= over te maken voor deze workshop.
Anders helaas geen deelname.De kracht van stilte in tarotlezingen, wellicht een reminder.
De kracht van stilte in tarotlezingen is een vaak over het hoofd gezien, maar buitengewoon krachtig aspect van de praktijk. Stilte biedt een ruimte voor diepgaande reflectie, intuïtieve verbinding en spirituele groei, zowel voor de lezer als voor de cliënt.
Enkele manieren waarop stilte een essentiële rol speelt in tarotlezingen:

Innerlijke Reflectie: Stilte stelt de lezer in staat om innerlijk te reflecteren op de kaarten die zijn getrokken en de boodschappen die ze mogelijk dragen. Het biedt de gelegenheid om de eigen intuïtie en innerlijke wijsheid te laten spreken, los van externe invloeden of afleidingen.

Diepere Inzichten: Wanneer er ruimte is voor stilte tijdens een lezing, kunnen cliënten de gelegenheid krijgen om diepere inzichten te ervaren. Stilte moedigt hen aan om naar binnen te keren, hun emoties te verkennen en hun eigen antwoorden te vinden op de vragen die ze hebben, met minimale externe interferentie.

Verbinding met het Hogere Zelf: Stilte opent de deur naar een diepere verbinding met het hogere zelf en spirituele gidsen. Het stelt zowel de lezer als de cliënt in staat om zich af te stemmen op hun innerlijke bron van wijsheid en begeleiding, waardoor ze toegang krijgen tot inzichten die verder reiken dan het intellectuele begrip.

Aanwezigheid en Mindfulness: Stilte moedigt aan tot aanwezigheid in het moment en mindfulness in de ervaring van de lezing. Door de geest te kalmeren en het lawaai van gedachten te verminderen, kunnen zowel de lezer als de cliënt zich meer bewust worden van subtiele signalen, symbolen en energieën die aanwezig zijn in de lezing.

Ruimte voor Verwerking: Stilte biedt de ruimte die nodig is voor cliënten om de ontvangen informatie te verwerken en te integreren. Het stelt hen in staat om hun emoties te voelen, hun gedachten te ordenen en eventuele weerstand of blokkades te doorbreken die ze kunnen tegenkomen tijdens de lezing.

Transformatieve Ervaring: In een omgeving van stilte kunnen tarotlezingen een transformerende ervaring worden, waarbij zowel de lezer als de cliënt diepgaande inzichten kunnen verkrijgen, heling kunnen ervaren en spirituele groei kunnen stimuleren.

Door stilte te omarmen als een waardevol instrument in tarotlezingen, kunnen tarotprofessionals een diepere, meer betekenisvolle ervaring creëren voor henzelf en hun cliënten, waarbij de kracht van het universele weten wordt benut en gerespecteerd.


Nieuws vanuit de media

Tarot (2024 film) - Wikipedia
Sony Pictures Entertainment heeft een film gemaakt genaamd Tarot.
In Tarot overtreedt een groep vrienden de belangrijkste regel van Tarot-lezingen: 'gebruik nooit het kaartspel van iemand anders'.

Ontketenen van het kwaad
Nadat ze dit uiteraard wel doen ontketenen ze een kwaad dat gevangen zat in de vervloekte kaarten. Eén voor één komen ze oog in oog te staan met het lot en moeten ze aan hun toekomst die in hun lezingen wordt voorspeld weten te ontsnappen.

De voorspelling is dat Tarot op 2 mei in de bioscopen te zien is.

Reminder
Heb jij iets nieuws gezien op tarot gebied of heb je zelf een nieuw tarotpatroon gemaakt of een andere leuke aanvulling voor de nieuwsbrief? Heel graag!
Stuur dit dan naar info@tarotberoepsvereniging.nl.
Zo kunnen we er samen een mooie nieuwsbrief van maken. Alvast bedankt voor jouw input!

Ik dank iedereen voor het lezen van deze nieuwsbrief en graag tot 7 april bij tarot workshop.
Hartelijke groet,
Sonja Backus.

 


Het is januari, de eerste nieuwsbrief van het jaar 2024 van de Tarot Beroepsvereniging Nederland.


Mededelingen van het bestuur door Carla Jadôt.

Algemene Leden Vergadering.
Dit jaar houden we de algemene leden vergadering als zoommeeting op 18 februari 2023 om 10.30 uur.
De agenda wordt u zoals u gewend bent later toegestuurd.
Wil je meedoen met de ALV geef je dan via mail op, op info@tarotberoepsvereniging.nl 
 vóór 10 februari 2024. in de week vooraf aan de zoommeeting stuur ik je de link toe zodat je
er bij kan zijn.
Je kan ongeveer 10 minuten voor de afgesproken tijd inloggen.
Jullie zijn gewend dat er aansluitend een workshop wordt gegeven van ongeveer anderhalf uur.
Maar aangezien ik door privé omstandigheden zelf op dit moment niet in staat ben om hier
achteraan te gaan heb ik voor jullie deze


OPROEP
We zijn op zoek naar leden die een Zoom-workshop willen verzorgen van ongeveer 1,5 uur. Dit is jouw kans om een specifiek aspect van tarot te belichten, een nieuwe techniek te introduceren, of wellicht jouw eigen unieke benadering van tarot met ons te delen.
Hoe kun je je aanmelden??
Indien je geïnteresseerd bent om een zoomworkshop te verzorgen, stuur dan een
e-mail naar info@tarotberoepsvereniging.nl met daarin een korte beschrijving van het onderwerp van jouw workshop.
Samen kunnen we deze workshop tot een waardevol leermoment maken voor onze vereniging. We kijken uit naar jullie bijdragen en de inspirerende sessie die hieruit voort komt.

De zoommeeting over de Kabbalah van Annick is zo goed ontvangen dat we hebben besloten om samen met Henry Kampherbeek hier nog dieper op in te duiken.
Het wordt dan een workshop van een dag in Hilversum waar we elkaar ook ontmoeten.

Workshop 7 April 2024 van 11 tot 16 uur.


Hermetische Kabbalah  door Henry Kampherbeek

Kabbalah boeit me al vele jaren. Ik las er boeken over en ik kreeg er les in.
Ik las dat het belangrijk is hebreeuws te leren en goed thuis te zijn in de Talmud als je Kabbalah wilt studeren. Iemand zei eens tegen mij “De Kabbalah bestuderen zonder een diepe worteling in het jodendom is als het lopen van de marathon zonder benen”.
De man had misschien wel een beetje gelijk als het gaat over de Kabbalah zoals die in het jodendom beoefend wordt.

 

 

 

 

De levensboom

 

 

 

 

Maar dat is niet waar wij ons in de workshop mee bezig gaan houden.
Er zijn meerdere richtingen in de Kabbalah. Zo heb je naast de joodse Kabbalah ook de christelijke Kabbalah en de hermetische Kabbalah.
En het is de hermetische Kabbalah die het best aansluit bij de Tarot en waar ik mij ook altijd mee heb bezig gehouden.


In de Kabbalah speelt de levensboom een belangrijke rol. De levensboom bestaat uit 10 sephiroth en 22 paden die tussen die sephiroth lopen.
In die levensboom kun je eigenlijk alles uitbeelden: hoe onze realiteit in elkaar zit, de werking van een automotor, de bouw van een school, het menselijk lichaam en onze relaties met andere mensen.

Ik wil jullie graag laten zien hoe die levensboom in elkaar zit, hoe alles met elkaar verbonden is en hoe de Tarot daar in past, want iedere Tarotkaart heeft een plek op de levensboom en als je het voor je ziet is die kaart op die plek vaak heel sprekend.
Het gaat er niet om om alle paden en verbanden uit je hoofd te kennen, dat vergeet je toch vrij snel weer.
Het is vooral belangrijk om de basisprincipes te leren kennen en om in staat te zijn voor jezelf na te gaan hoe dingen zitten in de levensboom. En daarvoor is het voldoende als je het principe kent.

 

Ik wil jullie graag laten zien hoe die levensboom in elkaar zit, hoe alles met elkaar verbonden is en hoe de Tarot daar in past, want iedere Tarotkaart heeft een plek op de levensboom en als je het voor je ziet is die kaart op die plek vaak heel sprekend.
Het gaat er niet om om alle paden en verbanden uit je hoofd te kennen, dat vergeet je toch vrij snel weer.
Het is vooral belangrijk om de basisprincipes te leren kennen en om in staat te zijn voor jezelf na te gaan hoe dingen zitten in de levensboom. En daarvoor is het voldoende als je het principe kent.

 

Gelukkig is de levensboom een logisch geheel en begrijpen is daarbij belangrijker dan uit het hoofd leren. We zullen gezamenlijk kijken hoe we de dingen uit de levensboom herkennen in de wereld om ons heen en hoe de Tarot ons hierbij kan helpen.
Henry Kampherbeek.

 

Kosten: voor leden is deze workshop gratis, voor aspirant leden zijn de kosten € 20,00

Het is inmiddels al best een tijdje geleden vandaar dat ik hier nog even het aanmeld- en betalings systeem uitleg, om mee te kunnen doen  aan de workshop. Dit is helaas in het leven geroepen omdat er te vaak op het allerlaatste moment werd afgezegd of helemaal niets werd gemeld.
En wij wel op basis van het aantal aanmeldingen besluiten of de workshop wel of niet doorgaat.

Meld je aan via de mail info@tarotberoepsvereniging.nl

Voor deze workshop betaalt iedereen een statiegeld van € 35,=.
Te betalen op IBAN nr: NL71 INGB 0006 8097 91 
t.n.v. Tarot Beroepsvereniging Nederland te Hengelo.
Betaling moet voor  28 maart 2024  binnen zijn.
Dit moet je zelf in orde maken, u krijgt hier geen rekening voor toegestuurd.
Uw deelname is dan definitief er wordt na die datum (28-3-2024) geen restitutie gegeven bij het NIET deelnemen.

Bent u aanwezig op de workshop dan krijgt u in de week na de workshop geld terug gestort op uw rekening, leden ontvangen het volledige bedrag terug gestort, want voor hen is de workshop gratis.
Aspirant leden krijgen € 15,= terug gestort, omdat zij per workshop een bijdrage dienen te betalen van € 20,=.

Niet leden kunnen ook aan deze dag deelnemen dan zijn de kosten 55euro.

Deze dag is incl. koffie en thee wel zelf een lunch meenemen.
Het is een volle dag en we moeten dan ook echt om 11 uur starten dus zorg dat je op tijd bent. Het is niet prettig als er iedere keer nog iemand binnenloopt.

De locatie is, zoals bij iedereen inmiddels bekend,
Centrum Een en Al, Mozartlaan 25f, 1217CM Hilversum.
LET OP: op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het (navigatie) adres Catharina van Renneslaan 8-20  en dan het terrein over naar de voorkant ( Mozartlaan 25).

 Bijdrage van Wilma van Cruchten
Mij werd gevraagd of ik een bijdrage wilde leveren aan de nieuwsbrief. In eerste instantie
dacht ik POEH wat zou ik daar dan aan kunnen bijdragen wat ook nog interessant is. Zo’n
kundige mensen met zoveel tarot ervaringen das toch beetje lastig.

Maar ik kreeg een leuke ingeving toen ik er over begon na te denken. Ik ben sinds kort met
de opleiding astrologie gestart. Een super leuke opleiding waar ook ontzettend veel bij
komt kijken. Je hebt de sterrenbeelden, de planeten, de huizen, de aspecten ( een planeet maakt
verbinding met een andere planeet)  🪐 de kruizen, etc etc. Maar daar wil ik jullie niet mee belasten.

Wat wel interessant is, is de verbinding van welk sterrenbeeld met welke grote arcana
tarotkaart geassocieerd wordt. Dat leek me wel iets om over te schrijven. Ik heb het kort
geïnterpreteerd omdat het 12 sterrenbeelden zijn en ik ook niet de hele nieuwsbrief in beslag wil nemen 

Ook wil ik erbij opmerken dat het belangrijk is dat deze vergelijkingen algemeen zijn en niet
voor iedereen met een bepaald sterrenbeeld of voor elke interpretatie van de tarotkaarten
van de Grote Arcana gelden.

Het kan nuttig zijn om verschillende bronnen en perspectieven te raadplegen om een breder begrip
te krijgen van de mogelijke verbindingen tussen de sterrenbeelden en de tarotkaarten van de grote arcana.

Ik geef een uitgebreid voorbeeld van mijn eigen sterrenbeeld maagd. Maar om niet de hele
nieuwsbrief in beslag te nemen heb ik de sterrenbeelden en de tarotkaarten beknopt
weergegeven maar kunnen jullie daar zelf n.a.v. mijn voorbeeld invulling aan geven. 

De vergelijking tussen het sterrenbeeld Maagd en de tarotkaart De Kluizenaar kijken we
naar de symboliek en betekenissen van beide.

Het sterrenbeeld Maagd wordt geassocieerd met eigenschappen zoals analytisch denken, nauwkeurigheid, perfectionisme en een praktische benadering van het leven. Maagden staan bekend om hun aandacht voor detail, organisatorische vaardigheden en hun verlangen naar orde en structuur. Ze zijn vaak gedisciplineerd, betrouwbaar en hebben een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid.

De tarotkaart De Kluizenaar wordt geassocieerd met eigenschappen zoals introspectie, wijsheid, zelfreflectie en spirituele zoektocht. De Kluizenaar staat symbool voor een periode van innerlijke groei, zelfontdekking en het vinden van wijsheid door eenzaamheid en introspectie. Het suggereert dat men zich terugtrekt uit de wereld om innerlijke antwoorden te vinden en een dieper begrip van zichzelf en het leven te krijgen.

Er zijn verschillende overeenkomsten tussen het sterrenbeeld Maagd en de tarotkaart De Kluizenaar. Beide hebben een sterke nadruk op introspectie, zelfreflectie en het zoeken om naar wijsheid. Zowel Maagden als De Kluizenaar hebben de neiging om diep na te denken over zichzelf en de wereld om hen heen. Ze hebben ook een praktische benadering van het leven en streven naar orde en structuur.

Een mogelijke verbinding tussen het sterrenbeeld Maagd en de tarotkaart De Kluizenaar kan zijn dat Maagden de neiging hebben om zichzelf terug te trekken en tijd alleen door te brengen om hun gedachten te ordenen en hun innerlijke wereld te verkennen. Ze kunnen ook streven naar zelfverbetering en persoonlijke groei door middel van introspectie en zelfreflectie, vergelijkbaar met de boodschap van De Kluizenaar.
1. Ram: De Ram wordt geassocieerd met energie, moed en pioniersgeest. De tarotkaart De Keizer kan worden vergeleken met de Ram vanwege zijn leiderschapskwaliteiten, vastberadenheid en actiegerichtheid.

2. Stier: De Stier wordt geassocieerd met stabiliteit, vasthoudendheid en genot. De tarotkaart De Gehangene kan worden vergeleken met de Stier vanwege zijn vermogen om geduldig te wachten en te genieten van het moment.

3. Tweelingen: Tweelingen worden geassocieerd met communicatie, nieuwsgierigheid en veelzijdigheid. De tarotkaart De Geliefden kan worden vergeleken met Tweelingen vanwege hun vermogen om verbinding te maken en te communiceren met anderen.

4. Kreeft: Kreeften worden geassocieerd met emotionele gevoeligheid, intuïtie en zorgzaamheid. De tarotkaart De Maan kan worden vergeleken met Kreeft vanwege hun diepe emotionele wereld en intuïtieve aard.

5. Leeuw: Leeuwen worden geassocieerd met zelfexpressie, leiderschap en creativiteit. De tarotkaart De Zon kan worden vergeleken met Leeuw vanwege hun stralende persoonlijkheid en vermogen om anderen te inspireren.

6. Maagd: Maagden worden geassocieerd met analytisch denken, nauwkeurigheid en perfectionisme. De tarotkaart De Kluizenaar kan worden vergeleken met Maagd vanwege hun verlangen naar introspectie en zelfreflectie.

7. Weegschaal: Weegschalen worden geassocieerd met balans, harmonie en diplomatie. De tarotkaart Gerechtigheid kan worden vergeleken met Weegschaal vanwege hun verlangen naar rechtvaardigheid en evenwicht.

8. Schorpioen: Schorpioenen worden geassocieerd met diepgang, transformatie en passie. De tarotkaart De Dood kan worden vergeleken met Schorpioen vanwege hun vermogen om te transformeren en te regenereren.

9. Boogschutter: Boogschutters worden geassocieerd met avontuur, optimisme en vrijheid. De tarotkaart De Toren kan worden vergeleken met Boogschutter vanwege hun verlangen naar vrijheid en hun vermogen om oude structuren af te breken.

10. Steenbok: Steenbokken worden geassocieerd met ambitie, discipline en verantwoordelijkheid. De tarotkaart De Duivel kan worden vergeleken met Steenbok vanwege hun vermogen om te streven naar succes en hun worsteling met materiële verlangens.

11. Waterman: Watermannen worden geassocieerd met originaliteit, onafhankelijkheid en humanitarisme. De tarotkaart De Ster kan worden vergeleken met Waterman vanwege hun vermogen om hoop en inspiratie te brengen aan anderen.

12. Vissen: Vissen worden geassocieerd met empathie, intuïtie en spiritualiteit. De tarotkaart De Maan kan worden vergeleken met Vissen vanwege hun diepe emotionele wereld en hun vermogen om verbinding te maken met het spirituele.Jaarlegpatroon: de zeven stappen van groei
Een bijdrage van Arjen Glas:
Jaarlegpatronen heb je in alle vormen. Voor 2024 hebben we een legpatroon ontworpen, die je door jouw zeven stappen van groei in 2024 meeneemt. Dit legpatroon is bedoeld om je te helpen inzicht te krijgen in de verschillende fasen van persoonlijke groei. Omdat in 2024 de tarotkaart ‘Kracht’ centraal staat, heeft de groei te maken met het liefdevol omarmen van je onzekerheden en angsten.

Het legpatroon volgt de natuurlijke ontwikkeling van een jaar. Elke kaart vertegenwoordigt een nieuwe fase van groei, waarbij de kaarten je inzicht en advies geven over specifieke aspecten. Van het opbouwen van een stevig fundament tot zelfreflectie, loslaten, bloei en transformatie, dit legpatroon biedt je inzichten om je te begeleiden op je pad van persoonlijke ontwikkeling.

In 2024 draait het om de tarotkaart ‘Kracht’. Deze kaart symboliseert innerlijke leiding en moed, en nodigt je uit om (innerlijke) uitdagingen met vastberadenheid en mededogen aan te gaan. Het herinnert je eraan dat de sleutel tot groei vaak binnenin ligt, en het vraagt om zachtheid en vriendelijkheid.


Dit legpatroon heeft 8 posities. Je kunt zelf beslissen of je 1 kaart per positie trekt, of meerdere voor een diepgaander inzicht. Ben je nog niet zo ervaren, dan is het verstandig om het bij 1 kaart per positie te houden.

 1. Kaart 1. Kracht - jouw groeimogelijkheid voor 2024: welke angst of onzekerheid kun je volgend jaar liefdevol omarmen, zodat je deze voortaan als kracht kunt inzetten?
 2. Kaart 2. Basis: wat is jouw stabiele basis om verder te kunnen groeien?
 3. Kaart 3. Zelfreflectie: welk aspect van jezelf moet je uitdiepen om te kunnen groeien?
 4. Kaart 4. Loslaten: welke belemmerende overtuiging, gewoonte of situatie kun je loslaten om ruimte te maken voor groei?
 5. Kaart 5. Zelfontplooiing: welke kwaliteiten heb je om in te zetten voor je persoonlijke groei?
 6. Kaart 6. Verbinding: hoe helpen verbindingen met anderen je bij je ontwikkeling?
 7. Kaart 7. Transformatie: welk aspect van jezelf en/of je leven kan positief veranderen door deze transformatie?
 8. Kaart 8. Balans en integratie: hoe kun je evenwicht bereiken na je groei- en acceptatieproces, en je nieuwe inzichten in je dagelijkse leven toepassen?

Reminder
Heb jij iets nieuws gezien op tarot gebied of heb je zelf een nieuw tarotpatroon gemaakt of een andere leuke aanvulling voor de nieuwsbrief? Heel graag!
Stuur dit dan naar info@tarotberoepsvereniging.nl.
Zo kunnen we er samen een mooie nieuwsbrief van maken. Alvast bedankt voor jouw input!

Ik dank iedereen voor het lezen van deze nieuwsbrief en graag tot 18 februari 2023 bij de algemene leden vergadering als zoommeeting.
Hartelijke groet,
Sonja Backus

 

Verslag algemene ledenvergadering 18 februari 2024 via zoom.

Aanwezige leden: Ingrid Jahn, Carla Jadôt, Sonja Backus, Ans van Dijk, Arjen Glas, Maria Elshout, Jan Sikkema en Renate Leeman.
Afwezig met bericht van verhindering:  Henry Kampherbeek, Eleonore Oldenburger, Wilma van Cruchten, Anton Coops, Helmie Meijeren,  Hanneke Kooren, Ronald Mulder en Yolanda van Nieuwkoop.

 1. Opening van de vergadering
  Voorzitter Ingrid Jahn opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Fijn dat jullie er zijn!

 2. Goedkeuring notulen vorige ALV gehouden op 05.02.2023
  De notulen zijn aan de leden verstuurd en staan ook op de website vermeld.
  Er zijn geen op- of aanmerkingen en daarmee zijn de notulen goedgekeurd.
  Dankjewel Renate voor het maken van de notulen.

 3. Mededelingen van het bestuur
  In januari hebben we kennis genomen van het, na een kort ziekbed, overlijden van Erik van der Wal. Ter nagedachtenis hebben we een minuut stilte in acht genomen.

  Ons erelid Eleonore Oldenburg is ziek en niet heel erg mobiel meer. Carla heeft met haar gesproken en Eleonore zou het leuk vinden om een kaartje te krijgen. Haar adres is te vinden in de ledenlijst die als bijlage is toegevoegd.

 4. Financieel jaaroverzicht
  Carla Jadôt heeft het jaaroverzicht samen met de stukken voor deze vergadering aan de leden gestuurd.  Tijdens de vergadering komen hierover geen vragen of opmerkingen. Op 7 april, bij de workshop door Henny Kampherbeek over de verbinding tussen Kabbalah en Tarot, zal de kascontrole plaatsvinden.

 5. Contributie, lidmaatschap en ledeninformatie
  Negen leden hebben hun lidmaatschap opgezegd waarmee de vereniging nu 42 leden telt. Opvallend is dat meer dan 71% van onze leden ouder is dan 60 jaar, waarvan bijna de helft boven de 70 jaar, inclusief twee leden van 80 jaar. Het is aannemelijk dat het ledenaantal nog verder zal dalen vanwege overlijden of het stopzetten van hun tarotpraktijk.

  Er heeft zich niemand aangemeld bij de toetsingscommissie. Er bestaan geen geaccrediteerde opleidingsinstituten meer en daarmee voldoen de huidige opleidingen tot tarotist niet meer aan de normen die zijn vastgelegd in de notariële voorwaarden bij de oprichting van onze vereniging.

 6. Bestuur
  Ingrid bedankt Carla voor de mooie kerstkaarten die ze ook dit jaar weer heeft gemaakt. Carla maakt ook kaarten voor iedere verjaardag. Super leuk, dankjewel hiervoor.

  Ingrid Jahn en Carla Jadôt hebben het besluit genomen om de Tarot Beroepsvereniging Nederland aan het eind van dit jaar (2024) op te heffen. Mocht  hierover anders besloten worden dan zullen Ingrid en Carla in ieder geval niet als bestuurslid aanblijven.

  Ingrid is vanaf 2007 lid van het bestuur en Carla sinds 2003. Ingrid meldt dat de meeste werkzaamheden door Carla gedaan worden. Carla vult aan dat vanwege haar eigen gezondheid en privé-omstandigheden de tijd om dit te doen ontbreekt. Zeker ook omdat het steeds meer op trekken aan een dood paard begint te lijken.

  Ingrid en Carla zijn zich ervan bewust dat dit nieuws wellicht teleurstellend is, maar we kunnen deze ontwikkelingen niet negeren.  Met pijn in het hart hebben beiden geconstateerd het gevoel te hebben dat het afgelopen is met beroepsverenigingen omdat deze geen toegevoegde waarde meer lijken te hebben. Het hele sociale leven en de wijze van omgaan met elkaar is anders dan het voor Corona was en zeker anders dan in 1995 toen de vereniging is opgericht en het internet gebeuren en social media  nog niet op die manier aanwezig waren. Daarnaast kan iedereen zich tarotist noemen en kwaliteitsborging is er eigenlijk niet meer. Ook op het herhaaldelijk vragen om input van jullie kant of je als bestuurslid aan te melden, kregen we keer op keer nul op het rekest. Daarnaast speelt het ledenaantal en de leeftijdsopbouw daarvan ook een rol.

  Het in een ander jasje gieten van de vereniging kan niet vanwege de doelstellingen die zijn vastgelegd in de oprichtingsstatuten. Vorig jaar is er nog wel geprobeerd om een alternatief te vinden. Dit is niet gelukt vanwege de uiteenlopende inzichten en interesses.

  Het opheffingsbericht komt voor de aanwezigen toch als een verrassing. Carla vraagt aan alle leden persoonlijk of ze hiermee instemmen. Een aspirant-lid heeft hier geen inspraak in, natuurlijk mag hij wel zijn mening geven. Alle aanwezigen geven toestemming om de tarot beroepsvereniging aan het einde van dit jaar op te heffen. De niet aanwezige leden worden per mail benaderd. De algemene tendens is dat we het jammer vinden dat de vereniging opgeheven gaat worden maar dat we ons wel in de beweegredenen kunnen vinden.

  Ingrid bedankt iedereen voor het begrip. Alle lidmaatschappen en abonnementen zullen worden opgezegd en de geplande bijeenkomsten zullen nog gewoon doorgaan.  

 7. Wat  verder ter tafel komt
  Ans van Dijk bedankt Sonja Backus voor haar bijdrage aan de nieuwsbrief.

 8. Data aankomende events
  07.04.2024 in Hilversum       11.00 uur         Workshop door Henny Kampherbeek over de verbinding tussen Kabbalah en Tarot.
  3.10.2024 ??? via Zoom        ..

Niets meer aan de orde zijnde, wordt de vergadering gesloten om 11.25 uur en het bestuur bedankt voor al haar inzet.

Utrecht, 18 februari 2024.
Renate Leeman

 


 Routebeschrijving  Centrum Een & Al, Mozartlaan 25, 1217 CM Hilversum.
LET OP
op zondag wordt de achteringang gebruikt dan is het adres Catharina van Renneslaan 8-20
Openbaar Vervoer.

Brainlux is eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer. Vanaf station Hilversum ( uitgang centrum, links staan de bussen)  neemt u de bus 105 van Connexxion. U stapt uit bij de halte Wisseloordlaan. U gaat de Wisseloordlaan in. Loop rechtdoor op de Wisseloordlaan en ga bij de T-splitsing linksaf (Mozartlaan).
De ingang is na 100 meter aan uw linkerzijde. Deze wandeling duurt ongeveer 6 minuten.
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden gaat u links de gang in.
Lijn 105
Heen: vertrekt o.a. om 10.21 uur ( zondag morgen EEN keer per uur!!!)
vanaf station Hilversum en komt om 10.26 aan op de halte Wisseloordlaan. Hierna 6 min lopen.
Terug : vertrek o.a. om 16.25 uur aankomst Station 16.35 uur ( Zondag middag elk half uur)Eigen vervoer.
Vanuit de richting Utrecht Route via A  27:
Neem de afrit Hilversum (afslag 33). Bij de eerste stoplichten gaat u linksaf
(Ring Zuid, Diependaalselaan). Volg de bordjes 'Ring
' over bijna 4 kilometer. Volg de borden Ring West richting Bussum.
Blijf de Ring volgen. Bij de derde stoplichten gaat u linksaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste weg
rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
of:
Route via A 2:
Neem de afslag Hilversum/Vinkeveen (N201). Aan het einde van de afslag gaat u bij het verkeerslicht linksaf  richting Hilversum (N201). Deze weg rijdt u steeds rechtdoor tot u aan uw rechterhand een vestiging (na ± 15 km) van Intratuin ziet. Ga hierna linksaf (richting 's Graveland). Volg deze weg (Zuidereinde) tot de stoplichten. Ga rechtsaf richting Hilversum (Leeuwenlaan, deze gaat na de bocht over in de 's Gravelandseweg). Neem de 5e straat links (Wisseloordlaan).
Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de Tsplitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
Vanuit de richting Amersfoort
Route via A 1:  Neem de afrit Laren/Hilversum
Noord/Media Park (Afslag 9). Aan het einde van de afslag gaat u bij de
stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten.
Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die u links van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100
meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
Vanuit de richting Amsterdam
Route via A 1:
Neem de afrit Hilversum Noord / Laren (Afslag 9). ). Aan het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten. Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die ulinks van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting 's Gravenland ('s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan).
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
of:
Route via A 2:
Neem de afslag Hilversum/Vinkeveen (N201). Aan het einde van de afslag gaat u bij het verkeerslicht linksaf richting Hilversum (N201). Deze weg rijdt u steeds rechtdoor tot u aan uw rechterhand een vestiging van Intratuin ziet (na ± 15 km). Ga hierna linksaf (richting 's Graveland). Volg deze weg (Zuidereinde) tot de stoplichten. Ga rechtsaf richting Hilversum (Leeuwenlaan, deze gaat na de bocht over in de 's Gravelandseweg). Neem de 5e straat links (Wisseloordlaan).
Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.
Parkeergelegenheid
Uw auto kunt u parkeren op verschillende plekken op het terrein.
Wanneer u het terrein oprijdt worden er op de borden parkeergelegenheden aangegeven.